Antena Meniu Search
x

Comisarul european pentru servicii financiare, Jonathan Hill, a DEMISIONAT!

Comisarul european pentru servicii financiare, stabilitate financiară și piețe de capital, britanicul Jonathan Hill, și-a dat demisia.

Comisarul european pentru servicii financiare, stabilitate financiară și piețe de capital, britanicul Jonathan Hill, și-a dat demisia.

Hill a precizat în demisia sa că nu i se pare corect să continue ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

“Am venit la Bruxelles ca cineva care a făcut campanie împotriva aderării Marii Britanii la euro şi care era sceptic în privinţa Europei. Voi pleca fiind convins că, în pofida frustrărilor, faptul că făceam parte (din UE – n.r.) era bine pentru locul nostru în lume şi pentru economia noastră. Dar ceea ce a fost făcut nu poate fi desfăcut, iar acum trebuie să începem să facem noua noastră relaţie cu Europa să funcţioneze cât mai bine posibil”, a subliniat el.

Hill s-a declarant dezamăgit de rezultatul referendumului. “Am sperat că Marea Britanie va vrea să joace un rol în dezbaterea pentru o Europă orientată în exterior, flexibilă, competitivă, a comerţului liber. Dar poporul britanic a luat o decizie diferită şi aşa funcţionează democraţia”, a adăugat oficialul.

Demisia sa a fost anticipată de analişti, în condiţiile în care mulţi politicieni europeni se opun posibilităţii ca Marea Britanie să se ocupe de stabilitatea financiară a UE, după ce a decis să părăsească blocul comunitar.

sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Comisarul european pentru servicii financiare, Jonathan Hill, a DEMISIONAT!