Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Comorile turistice din Gorj, "sabotate" de slaba promovare. Turiştii le-ar vizita, dar nu ştiu ce atracţii se ascund în zonă

România e plină de comori ascunse, staţiuni mici cu potenţial turistic mare. Comunele devenite staţiuni turistice de interes local se zbat să atragă vizitatori. Deşi, teoretic, noul statut le poate netezi calea spre dezvoltare şi fonduri, slaba promovare se pune de-a curmezişul. În Gorj, în jurul Cheilor Sohodolului, turiştii încep să descopere şi alte obiective pline de splendoare.

de Diana Speretoiu

la 30.07.2023 , 20:51

Cheile sculptate de râul Sohodol, monumente impresionante create de apă şi vânt, atrag mii de turişti în fiecare vară. La Runcu, natura se dezvăluie în toată splendoarea.

Pe cât de mare e potenţialul turistic al zonei, pe atât de puţin e promovată la adevărata valoare.

Femeie: Venim de trei sau patru ori pe an.

Vezi și

Reporter: Are potenţial turistic zona asta?

Femeie: Foarte mare, dar nu este promovată. Nu găseşti o hartă turistică, nu găseşti un plian de orientare.

Diana Speretoiu, reporter Observator: Cheile Sohodolului sunt cartea de vizită a localităţii Runcu. Este, de altfel, şi obiectivul care a cântărit mult când comuna a primit statutul de staţiune turistică de interes local, demers care ar trebui să crească numărul turiştilor şi să ajute la obţinerea de fonduri şi dezvoltarea întregii zone.

La o aruncătură de băţ, Valea Susenilor devine cu fiecare an o atracţie pentru cei care vor să doarmă în cort sau în rulotă, pe malul râului. Iar în Peştişani, o altă staţiune de interes local şi satul în care s-a născut Brâncuşi, sunt frumuseţi care ar trebui să atragă turiştii ca un magnet.

Diana Speretoiu, reporter Observator: Nu multă lume ştie de existenţa bisericilor din lemn din Peştişani. Sunt patru monumente istorice care au fost incluse şi într-o rută cultural turistică a bisericilor de lemn din România. Lăcaşul de cult din spatele meu e vechi de două secole şi e mândria satului Frânceşti.

Atracţiile ascunse ale României

Dacă pornim spre răcoarea din munte, descoperim peisajele sălbatice din Valea Bistriţei, un alt loc prea puţin cunoscut de turişti.

Diana Speretoiu, reporter Observator: Străbaţi Valea Bistriţei şi la capătul unui drum destul de anevoios, ţi se dezvăluie în faţa ochilor o splendoare. Un tablou care face să merite tot efortul: complexul lacustru Vâja - Clocotiş

Statutul de staţiune turistică de interes local ajută micile comunităţi să se dezvolte, să atragă turişti, să investească în infrastructură, iar localnicii pot accesa mai uşor fonduri pentru a deschide pensiuni sau puncte gastronomice locale. În toată ţara, sunt peste 150 de astfel de staţiuni.

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Evenimente » Comorile turistice din Gorj, "sabotate" de slaba promovare. Turiştii le-ar vizita, dar nu ştiu ce atracţii se ascund în zonă