Antena Meniu Search
x

Nu se desființează Serviciul Omoruri din București, a transmis IGPR

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a anunțat, într-un comunicat, că nu s-a luat niciodată în calcul desființarea Serviciului Omoruri al Poliției București. Anunțul vine în urma unor informații vehiculate în spațiul public.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 16.09.2020, 23:15

Nu se desființează Serviciul Omoruri din București, a transmis IGPR
Comunicat de la Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • IGPR: "Nicio clipă nu s-a discutat despre desființarea unor astfel de structuri"
  • Poliția susține că Serviciul Omoruri are "are un rol bine stabilit în activitatea de combatere a criminalității"

Oficialii din Poliția Română au ținut să precizeze că Serviciului Omoruri, o structură ce operează pe raza Bucureștiului, este "necesară Poliției Române și are un rol bine stabilit în activitatea de combatere a criminalității".

Totodată, în comunicat se specifică faptul că a avut loc un "un amplu proces de evaluare și eficientizare a activităților unităților de poliție", însă în nicio clipă nu s-a luat decizia desființării structurii.

Redăm comunicatul integral al IGPR:

"Referitor la informațiile vehiculate în spațiul public, cu privire la ,,desființarea Serviciului Omoruri al Poliției Capitalei”, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Această informație este falsă. 

Niciodată nu s-a luat în calcul desființarea Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei. Această structură este necesară Poliției Române și are un rol bine stabilit în activitatea de combatere a criminalității din sfera de competență, în municipiul București.

Menționăm că, de la începutul acestui an, la nivel național, a fost inițiat un amplu proces de evaluare și eficientizare a activităților unităților de poliție, dar nicio clipă nu s-a discutat despre desființarea unor astfel de structuri, cum fals a fost vehiculat în spațiul public. 

Obiectivul acestui proces de reorganizare este dezvoltarea unor structuri de poliție, în scopul eficientizării activităților, în beneficiul cetățenilor.

Acest proces are loc și la nivelul Poliției Capitalei, având același scop - oferirea unui serviciu polițienesc de calitate.

Considerăm că aceste informații de tip ,,fake news”, afectează grav imaginea instituției și creează un sentiment de neîncredere, atât în interiorul instituției, cât și în rândul opiniei publice. 

Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale, pentru a evita dezinformarea și vă asigurăm că, de fiecare dată, informațiile de interes public vor fi transmise cu celeritate", a transmis IGPR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Nu se desființează Serviciul Omoruri din București, a transmis IGPR