Antena Meniu Search
x

Conferință pe tema longevității, în România, cu participarea experților din America, Asia şi Europa

Timp de două zile, mai mulţi experţi în gerontologie din America, Asia şi Europa s-au întâlnit pentru a discuta despre rolul prevenţiei asupra longevității. Specialiştii prezenţi la conferinţa organizată de Senatul Științific al Fundaţiei Dan Voiculescu au dezbătut rolul unei discipline medicale noi, care şi-a găsit deja loc în peste 40 de ţări, inclusiv în România. Astfel că medicina stilului de viaţă presupune, dincolo de prevenţie, şi o latură terapeutică, pentru regresia unor boli cronice şi metabolice. 

de Redactia Observator

la 20.03.2022, 13:45

Specialiștii prezenți în cadrul conferinței de longevitate au încercat să evidențieze rolul unei discipline medicale noi, respectiv medicina stilului de viață. 

Lăcrămioara Frăsineanu, manager proiect: Ceea ce își propune medicina stilului de viață este acea latură terapeutică, respectiv de regresie a unor boli, ameliorare sau chiar regresie îndeosebi bolile cardiovasculare sau bolile de metabolism, efectiv prin controlul și prin schimbarea stilului de viață. De asemenea, în cadrul conferinței s-a insistat și asupra mecanismelor celulare, care sunt implicate în procesul de îmbătrânire. 

În cadrul conferinței a fost abordat și potențialul longevității, prin prezentarea unor noi teorii despre îmbătrânirea celulară și a unor medicamente, aflate în studii clinice, care ar putea întârzia îmbătrânirea. 

Andreea Maier, profesor la Universitatea din Singapore: Toată lumea ştie că activităţile fizice fac foarte bine şi că a mânca ceva mai puţin şi mai mult legume, ajută de asemenea. Mai sunt şi suplimente, al doilea mare grup. A treia direcţie o reprezintă regândirea utilizării medicamentelor. Administrarea medicamentelor indivizilor care îmbătrânesc înainte de a se îmbolnăvi pentru a-i întineri. 

În cadrul aceleiași conferințe, celebrul profesor și doctor american Hans Diehl, vine cu o nouă teorie conform căreia medicina stilului de viață poate vindeca boli asociate îmbătrânirii, datorită capacității organismului uman de a se autovindeca. 

Dr. Hans Diehl, Profesor Universitatea Loma Linda, SUA: Consultă un medic acreditat în medicina stilului de viață. Obiceiurile sănătoase vor activa capacitatea înnăscută a organismului de a se trata singur. 

Conferința "Noi abordări privind longevitatea și încetinirea procesului de îmbătrânire" s-a aflat la cea de-a doua ediție și a fost organizată de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Societatea Română de Medicină a Stilului de Viață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Conferință pe tema longevității, în România, cu participarea experților din America, Asia şi Europa