Antena Meniu Search
x

Constantin Ionescu, directorul INFP, declaraţii despre un posibil cutremur de magnitudine 5, în România

Constantin Ionescu, directorul general al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, a dezvăluit ce spun statisticile despre perspectiva unui cutremur cu magnitudinea 5, în România.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 22.06.2020, 09:23

Constantin Ionescu, directorul INFP, declaraţii despre un posibil cutremur de magnitudine 5, în România - Arhivă
  • Directorul INFP a explicat că pregătirea populației pentru cutremur este esențială.
  • Cel mai puternic seism din 2020 a avut loc în 31 ianuarie.

Potrivit specialistului, la 2 ani de zile, în Vrancea se produc cutremure între 5 și 6 magnitudine.

"Este posibil să se mai producă în viitor un cutremur de 5 în această zonă de magnitudine. Statistica, uneori, nu dă date aşa, dar aceste cutremure de 5 au apărut cam la doi ani, doi ani şi ceva, trei, dar nu poţi să ştii ziua, ora şi mărimea cutremurului.

Asta este o necunoscută. Ştii că se va produce în zona Vrancea, ceea ce este un noroc pentru noi că ştim unde va avea loc şi avem un sistem de alertare seismică cu 25 de secunde înainte, cu ajutorul căruia ne putem aduce contribuţia pentru reducerea efectelor cutremurelor", a spus Costantin Ionescu la Antena 3.

Directorul INFP a explicat că pregătirea populației pentru cutremur este esențială.

"În primul rând, pregătirea pe care o face ISU...trebuie continuată la toate instituțiile", a mai spus Constantin Ionescu. 

Reamintim că un cutremur de magnitudine 5 s-a produs în România în dimineața zilei de 25 aprilie. Seismul a avut loc la ora 01:04, în zona seismică Vrancea.

Cel mai puternic cutremur din 2020 a avut loc în 31 ianuarie și a avut magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter, tot în zona Vrancea, la adancimea de 120 km. 

Iniţial, acesta a fost anunţat ca un cutremur de 5,4.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Constantin Ionescu, directorul INFP, declaraţii despre un posibil cutremur de magnitudine 5, în România