Antena Meniu Search
x

Video Containere cu deşeuri ilegale din Germania, descoperite în Portul Agigea

50 de containere pline cu deșeuri, din Germania, au fost descoperite ieri în Portul Agigea. Este vorba despre echipamente electrice și electronice tocate, ce urmau să fie descărcate în România şi care nu pot fi reciclate. Deșeurile au fost descoperite în urma unui control efectuat de Garda de Mediu Constanța şi Poliția de Frontieră.

Vezi și

Compania care a organizat transportul de deșeuri este din Belgia, dar până în acest moment autoritățile nu au comunicat și cine era destinatarul din România al gunoaielor.

Containerele vor fi returnate în Germania. 

Șefa Gărzii de Mediu spune că a primit o primă notificare de la Vama Agigea acum mai puțin de o lună, pe 24 martie, când s-au descoperit 5 astfel de containere și s-a luat decizia returnării lor în țara de origine, Germania.

”Menționăm că, în data de 24.03.2021, la solicitarea organelor vamale s-au verificat 5 containere din același lot, pentru care comisarii Gărzii Naționale de Mediu din cadrul Comisariatului Județean Constanța au dispus returnarea acestora în țara de origine.

Prin actiunile și măsurile întreprinse de comisarii Gărzii Naționale de Mediu se previne introducerea în țară de deseuri, astfel încât țara noastră să nu devină groapa de gunoi a Europei.

Atragem atenția că nu este prima tentativă de introducere a deșeurilor în România, însă Garda Națională de Mediu se implică permanent în combaterea acestor fenomene”, a precizat Steluța Popescu, comisar șef al Gărzii de Mediu Constanța.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Containere cu deşeuri ilegale din Germania, descoperite în Portul Agigea