Video Munţi de gunoaie au răsărit în jurul sediului Ministerului Mediului, instituţia care trebuie să rezolve problema deşeurilor din România
Ministerul Mediului, instituţia care ar trebui să scoată România de sub deşeuri, are la uşă munţi de gunoaie. Reporterii Observator au descoperit că în parcarea instituţiei tomberoanele sunt pline cu vârf, iar de jur împrejur sunt mormane de gunoie. Reprezentanţii ministerului nu numai că nu sunt deranjaţi, dar spun că e treaba celor de la salubritate.
- Ministerul Mediului vrea să rezolve problema gunoaielor din România cu un miliard de euro, investiţii din fonduri europene.
Andrei Coşuleanu, activist mediu: Nu se ridică gunoiul în fiecare zi. Asta e uşor de văzut!
Aşa arată zona zero a Capitalei, unde sunt Ministerul Finanţelor, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Autoritatea pentru Digitalizarea României, dar şi Ministerul Mediului, instituţia care veghează ca România să fie curată. Tomberoanele din parcarea instituţiei se revarsă, iar pe lângă containere au răsărit munţi de gunoaie şi vrafuri de hârtii.
Dan Trifu, vicepreşedinte Eco Civica: Când prin geamul tău vezi că nu se întâmplă lucrurile astea, atunci trebuie să te sesizezi şi să iei nişte măsuri.
Din birouri, reprezentanţii Ministerului Mediului văd altfel situaţia: nu sunt deranjaţi de peisaj şi spun că e treaba firmelor de salubritate.
Dan Stănoaia, director REBU: REBU a ridicat ieri, a avut zi de colectare şi a golit toată zona: containerele, inclusiv mormane întregi de deşeuri care erau depozitate pe lângă containere şi nu erau în obligatia noastră să le ridicăm.
Angajat Ministerul Mediului: Eu nu i-am mai văzut de o lună! Le e scârbă şi femeilor de serviciu să intre pe acolo că sunt şobolani. Îşi fac aurolacii nevoile. Vai de ei!
Ministerul Mediului vrea să rezolve problema gunoaielor din România cu un miliard de euro, investiţii din fonduri europene
Cât despre colectare selectivă nici nu mai poate fi vorba. Cum se face în ţară aşa se face şi lângă Ministerul Mediului: adică deloc.
Dan Trifu, vicepreşedinte Eco Civica: Stăm după nişte norme. Nu ştiu ce mari norme ne trebuiesc să punem în aplicare o colectare separată. Lucrul acesta nu se întâmplă din diferite motive, din diferite motive de culori politice. Suferim toţi şi, în modul acesta, îngropăm anual deşeuri reciclabile în valoare de peste patru miliarde de euro.
Ministerul Mediului vrea să obţină peste un miliard de euro din fonduri europene pentru a rezolva problema gunoaielor care îngroapă ţara.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰