Video

Munţi de gunoaie au răsărit în jurul sediului Ministerului Mediului, instituţia care trebuie să rezolve problema deşeurilor din România

De Andra Mitu.
Publicat: 06.04.2021, 20:39.
Actualizat: 06.04.2021, 20:45

Ministerul Mediului, instituţia care ar trebui să scoată România de sub deşeuri, are la uşă munţi de gunoaie. Reporterii Observator au descoperit că în parcarea instituţiei tomberoanele sunt pline cu vârf, iar de jur împrejur sunt mormane de gunoie. Reprezentanţii ministerului nu numai că nu sunt deranjaţi, dar spun că e treaba celor de la salubritate. 

Andrei Coşuleanu, activist mediu: Nu se ridică gunoiul în fiecare zi. Asta e uşor de văzut!

Aşa arată zona zero a Capitalei, unde sunt Ministerul Finanţelor, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Autoritatea pentru Digitalizarea României, dar şi Ministerul Mediului, instituţia care veghează ca România să fie curată. Tomberoanele din parcarea instituţiei se revarsă, iar pe lângă containere au răsărit munţi de gunoaie şi vrafuri de hârtii.

Citește și:

Dan Trifu, vicepreşedinte Eco Civica: Când prin geamul tău vezi că nu se întâmplă lucrurile astea, atunci trebuie să te sesizezi şi să iei nişte măsuri.

Din birouri, reprezentanţii Ministerului Mediului văd altfel situaţia: nu sunt deranjaţi de peisaj şi spun că e treaba firmelor de salubritate.

Dan Stănoaia, director REBU: REBU a ridicat ieri, a avut zi de colectare şi a golit toată zona: containerele, inclusiv mormane întregi de deşeuri care erau depozitate pe lângă containere şi nu erau în obligatia noastră să le ridicăm.

Angajat Ministerul Mediului: Eu nu i-am mai văzut de o lună! Le e scârbă şi femeilor de serviciu să intre pe acolo că sunt şobolani. Îşi fac aurolacii nevoile. Vai de ei!

Ministerul Mediului vrea să rezolve problema gunoaielor din România cu un miliard de euro, investiţii din fonduri europene

Cât despre colectare selectivă nici nu mai poate fi vorba. Cum se face în ţară aşa se face şi lângă Ministerul Mediului: adică deloc.

Dan Trifu, vicepreşedinte Eco Civica: Stăm după nişte norme. Nu ştiu ce mari norme ne trebuiesc să punem în aplicare o colectare separată. Lucrul acesta nu se întâmplă din diferite motive, din diferite motive de culori politice. Suferim toţi şi, în modul acesta, îngropăm anual deşeuri reciclabile în valoare de peste patru miliarde de euro.

Ministerul Mediului vrea să obţină peste un miliard de euro din fonduri europene pentru a rezolva problema gunoaielor care îngroapă ţara.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Andreea Bălan, grav accident de mașină, în urmă cu mai mulți ani: ”Am căzut într-un șant, eram plină de sânge”
spynews.ro
Anunț tulburător! Omenirea trebuie să se pregătească pentru o mega-criză financiară cum n-a mai cunoscut vreodată!
gandul.ro
Sorana Cîrstea a întors toate privirile la petrecerea de ziua ei de naștere: `Trăiește-ți viața!` | GALERIE FOTO
prosport.ro
Cu câte femei s-a iubit Jean Paler? Actorul s-a lăudat cu cine i-a trecut prin pat! Ce spune despre cele 2.500 de femei cu care s-a culcat Năstase
redactia.ro
Horoscopul zilei de 13 aprilie 2021. Gemenii sunt energici. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Angelique Boyer, imaginile din copilărie care i-au cucerit pe fani. Cum arăta actrița în adolescent
tvhappy.ro
Constantin Enceanu,anunț uluitor după 36 de ani de căsnicie.„când simţi că ruptura..„
libertatea.ro
Gestul prin care Shaquille O'Neal l-a lăsat lăsat fără cuvinte pe un bărbat într-un magazin de bijuterii!
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro