Antena Meniu Search
x

Video Controale la IKEA, după ce un presupus angajat s-a plâns de o invazie a ploşniţelor pe Reddit

E alertă cu ploşniţe în Capitală. Insectele ar fi ajuns într-un depozit al unuia dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de mobilă şi decoraţiuni. Inspectorii pentru Protecţia Consumatorilor au fost azi în control, însă n-au găsit cele sesizate. Compania vizată de verificări transmite că a efectuat operaţiuni preventive de dezinsecţie şi că monitorizează cu atenţie situaţia.

de Redactia Observator

la 05.02.2024, 19:26

Vezi și

Pe reţelele de socializare curg mesajele legate de invazia de ploşniţe dintr-un mare magazin de mobilă din Bucureşti. Cineva care susţine că este chiar angajatul firmei a anunţat problema pe platforma Reddit şi s-a plâns că cei din conducere nu iau măsuri.

Bărbat: Se mai întâmplă. Probabil cineva a infestat intenţionat. Zic şi eu, nu ştiu.

Andrei Curic, reprezentant firmă dezinsecţie: Foarte uşor se pot lua dintr-un magazin de mobilă. Cumperi un mobilier care este infestat şi nu poţi să-l observi.

Protecţia Consumatorilor şi Direcţia de Sănătate Publică au mers în control, după cele semnalate în spaţiul public.

Reprezentanţii magazinului infirmă cele reclamate de clienţi şi presupusul angajat

Horia Constantinescu, preşedinte ANPC: O echipă de comisari a ajuns acolo, verificând atât fizic, la locul faptei, cât şi analizând documentele puse la dispoziţie de către operatorul economic. La acest moment nu putem confirma ceea ce a apărut!

S-au efectuat mai multe operaţiuni de dezinsecţie, spun cei de acolo în sens preventiv.

Şi reprezentanţii magazinului infirmă cele reclamate de clienţi şi presupusul angajat.

"Rezultatele raportului infirmă infestarea cu ploşniţe sau alţi dăunători în toate zonele analizate. Conform recomandărilor experţilor am luat măsuri preventive de dezinsecţia şi vom continua să monitorizăm situaţia", au transmis reprezentanţii lanţului de magazine pentru Observator.

În ultima vreme, invaziile acestor insecte nedorite au fost semnalate în mai multe locuri din Bucureşti. În căminele studeţeşti din Capitală sau chiar în Biblioteca Naţională au ajuns, în urmă cu câteva luni. captura Au păţit-o şi unele persoane care s-au mutat în apartamente scoase la închiriat. O doamnă s-a plâns tot pe o platformă de socializare că a trebuit să arunce o grămadă de lucruri de valoare ca să scape de ploşniţe. Şi firmele de dezinsecţie au tot mai multe solicitări.

Preţurile pentru dezinsecţie pleacă de la 300 de lei pentru o garsonieră

Andrei Curic, reprezentant firmă dezinsecţie: Cererile pentru tratamentele împotriva ploşniţelor cresc, practic se dublează. Într-o lună, cred că avem undeva în jur de 100-120 de tratamente împotriva ploşniţelor. Şi aici vorbim doar de persoane fizice. Ploşniţele sunt transmise foarte uşor dintr-o locaţie în cealaltă. Ele pot fi luate pe haine, de pe o canapea, de pe un pat, din mijloacele de transport în comun. După care sunt duse acasă, acolo se înmulţesc. Şi tot aşa ciclul se reia.

Preţurile pentru dezinsecţie pleacă de la 300 de lei pentru o garsonieră. Şi cresc, în funcţie de suprafaţa tratată. Pentru a scăpa de insecte, e nevoie de cel puţin două intervenţii. Spaţiul respectiv trebuie să fie izolat apoi, pentru cel puţin şase ore.

Probleme cu proşniţele au apărut la acelaşi lanţ de magazine de mobilă şi din Singapore. Cazul e cercetat în urma unei postări de pe tik tok cu mobilă infestată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Controale la IKEA, după ce un presupus angajat s-a plâns de o invazie a ploşniţelor pe Reddit