Antena Meniu Search
x

Video Un girocopter din care a ieşit parafină a creat isterie într-o comună din ţară: ''Te omoară, în casă dă un praf pe tine și cum ai ieșit, cum ești gata''

A fost fierbere mare în comuna Marga din Caraş-Severin. După ce oamenii de aici au văzut trecând pe deasupra localităţii un aparat zburător care a lăsat în urmă un praf alb, mulţi au intrat la idei. Pe reţelele sociale s-a răspândit repede zvonul că cineva vrea să-i infecteze intenţionat cu SARS-COV-2. Misterul s-a lămurit, între timp. Praful era parafină. O substanţă inofensivă folosită de piloţii acrobatici în timpul spectacolelor aeriene.

de Redactia Observator

la 27.10.2021, 08:45

Vezi și

Sunt imaginile care au băgat în sperieţi sătenii din comuna Marga, din Caraş-Severin. Praful alb care rămâne în urma aparatului de zbor a fost corelat imediat de localnici cu numărul tot mai mare de cazuri de Covid.

''Se poate întâmpla orice, te omoară, în casă dă un praf pe tine și cum ai ieșit din casă cum ești gata.'' 

''E destul de jenant că s-au îmbolnăvit apoi oamenii. Uite acum nepoțelul este bolnav este un pic răcit.''

Convinşi că cineva vrea să-i îmbolnăvească intenţionat, oamenii au urcat filmuleţele pe Facebook şi şi-au avertizat consătenii să fie vigilenţi.

Pe acelaşi subiect

''Eu l-am filmat ca a dat cu praf din ala.'' 

''Au dat şi pe internet, au şi pozat.''

Ce spune pilotul despre acest incident

În realitate, praful alb este inofensiv. O spune chiar pilotul girocopterului care a trecut prin dreptul comunei.

Neagoe Petru, proprietar: Este ulei parafinat special pentru aviaţie. El se dă în show-uri de mitinguri aviatice, demonstratii aviatice. Dacă aş fi vrut să dau cu Covid sau as fi fost mână în mână cu Bill Gates sau cine cum îi spune pe Facebook...cel care dă cu aşa ceva nu dă ziua în amiaza mare.

Pilotul spune că praful a ieşit accidental din aparatul de zbor. La final, oamenii au înţeles că de fapt nimeni nu a vrut să le facă rău.

Nicolae Beg, primar Marga: Totul s-a liniştit acum, deja lucrurile încep să revină la normal.

Parafina folosită în show-urile aviatice nu este toxică. Zborul pilotului a fost aprobat de autoritățile aeronautice și de controlorul de zbor al Aeroportului Caransebeș. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Un girocopter din care a ieşit parafină a creat isterie într-o comună din ţară: ''Te omoară, în casă dă un praf pe tine și cum ai ieșit, cum ești gata''