Antena Meniu Search
x

Sfârşitul groaznic al unui băieţel de 10 ani. Micuţul a murit la câteva luni de la 'muşcătura banală' a unui câine pe care l-a mângâiat

Un băiat de 10 ani, care suferea de rabie după ce a fost muşcat de un câine în Sri Lanka, s-a stins din viaţă într-un spital din Lyon.

Un băiat de 10 ani, care suferea de rabie după ce a fost muşcat de un câine în Sri Lanka, s-a stins din viaţă într-un spital din Lyon.

Copilul, originar din regiunea Lyon, a fost muşcat la mijlocul lunii august de un câine pe care l-a mângâiat pe o plajă din Dikwella, în sudul Sri Lankei, însă muşcătura 'banală' nu a îngrijorat familia.

Întrucât rabia are o perioadă de incubaţie de 20 până la 60 de zile în medie, băiatul a fost internat la Lyon abia 4 octombrie şi transportat la terapie intensivă. Luni, Centrul Naţional de Referinţă pentru Rabie din cadrul Institutului Pasteur a confirmat diagnosticul.

Circa 60 de persoane, membri ai familiei copilului, dar şi elevii şi personal al şcolii unde învăţa, au beneficiat de vaccinare, a cărei a doua fază va avea loc joi, potrivit Agenţiei regionale de sănătate.

Pe acelaşi subiect

Potrivit AFP, în Franţa metropolitană nu au mai fost înregistrate cazuri rabie 'autohtonă' la om din 1924. Singurele cazuri recente au fost înregistrate la persoanele care au contractat boala în străinătate, fiind raportate 23 de cazuri din 1970, ultimul în 2014, potrivit autorităţilor din domeniul sănătăţii.

La nivel mondial, rabia este încă responsabilă pentru aproximativ 59.000 de decese pe an, în absenţa unui tratament eficient odată ce boala s-a declanşat.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Sfârşitul groaznic al unui băieţel de 10 ani. Micuţul a murit la câteva luni de la 'muşcătura banală' a unui câine pe care l-a mângâiat