Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Copil ucis de o butelie cu oxigen pe o stradă din Hunedoara. Micuţul de şase ani se afla întâmplător prin zonă

Un copil de numai 6 ani din Hunedoara a fost ucis de o butelie de oxigen, care a zburat zeci de metri şi l-a lovit în cap. Un vecin încerca să dezmembreze tubul de metal găsit la gunoi şi să-l vândă la fier vechi. Când l-a lovit cu un ciocan, recipientul a sărit în aer. Băiatul trecea prin zonă.

de Redactia Observator

la 24.01.2019 , 21:29

Un copil de numai 6 ani din Hunedoara a fost ucis de o butelie de oxigen, care a zburat zeci de metri şi l-a lovit în cap. Un vecin încerca să dezmembreze tubul de metal găsit la gunoi şi să-l vândă la fier vechi. Când l-a lovit cu un ciocan, recipientul a sărit în aer. Băiatul trecea întâmplător prin zonă.

Băiatul de şase ani tocmai se întorcea de la magazin, când, în dreptul tomberonului, un vecin care găsise o butelie de oxigen a făcut manevra fatală. A încercat să desfacă robinetul, crezând că este din cupru, dar, când l-a lovit, recipientul a zburat mai bine de 70 de metri, din cauza presiunii din interior. Tubul metalic, lung de 40 de centimetri, l-a rănit grav pe copil la cap şi la umăr. 

Un vecin l-a dus pe băiat la spital cu maşina, înainte să ajungă ambulanţa. Însă medicii nu l-au mai putut salva. 

Vezi și

dr. Iulian Talfeş, specialist urgenţă: Un traumatism la un mebru superior şi un traumatism cranian. Cu toată echipa de intervenţie, nu am reuşit să-l readucem la viaţă. Era decedat. 

Recipientul ar fi, de fapt, un stingător de maşină. Un model foarte vechi, format dintr-o butelie cu pulbere care are ataşată o alta, cu oxigen.  Grav este că nu există nicio lege care să le interzică oamenilor să arunce astfel de tuburi periculoase la gunoi.

cms. Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara: Poliţiştii au întocmit în acest caz un dosar de cercetare penală sub aspectul comitereii infracţiunii de ucidere din culpă.

Bărbatul care a declanşat totul este în acest moment la audieri şi riscă să fie arestat.  

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Copil ucis de o butelie cu oxigen pe o stradă din Hunedoara. Micuţul de şase ani se afla întâmplător prin zonă