Antena Meniu Search
x

Scafandrul român erou în Bulgaria, mesaj emoţionant: "Vă mulţumesc, prieteni. Azi Bombardierului i-au dat lacrimile"

Cornel Uţa, scafandrul de la ISU Bucureşti care, vineri, s-a aruncat în marea de cod roşu, la Nisipurile de Aur, salvând de la înec un băiat de 17 ani, dar şi pe unchiul lui, tot români, a transmis un mesaj emoţionant.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 01.09.2019, 13:25

Cornel Uţa a salvat un adolescent român înghiţit de valuri la Nisipurile de Aur
Scafandrul român erou în Bulgaria a transmis un mesaj emoţionant - Facebook / Andreea Berkhout

Cornel Uţa, scafandrul de la ISU Bucureşti care, vineri, s-a aruncat în marea de cod roşu, la Nisipurile de Aur, salvând de la înec un băiat de 17 ani, dar şi pe unchiul lui, tot români, a transmis un mesaj emoţionant.

'Bombardierul', aşa cum îi spun prietenii scafandrului Cornel Uţa, a fost copleşit de numărul mare de mesaje de felicitare primite din partea românilor, după ce a salvat de la înec doi oameni la Nisipurile de Aur, pe litoralul bulgăresc.

Fapta lui a fost făcută cunoscută de Andreea Berkhout, o cunoscută profesoară de limba engleză din România, care era pe plajă în acele momente dramatice şi care a povestit pe Facebook cum Cornel a sărit în marea agitată, riscându-şi propria viaţă.

Cornel Uţa a ţinut să le mulţumească românilor pentru mesajele primite.

"Astazi m-a luat prin surprindere tot ce am trait si am simtit din partea tuturor! Va multumesc, doamna Andreea Berkhout pentru coordonarea si ajutorul dat paramedicilor, familiei si turistilor curiosi care impiedicau accesul la locul evenimentului. Va multumesc, prieteni romani, am simtit cum puneti din suflet in felicitarile voastre. Va multumesc, Camarazi, Bombardierului i-au dat lacrimile azi!!!", a scris scafandrul nostru pe Facebook.

Filmul dramatic de la Nisipurile de Aur

Corne; Uţa se afla în concediu împreună cu iubita sa, în Bulgaria, pentru a sărbători cei patru ani de relație. După o zi la plajă, bărbatul se îndrepta spre hotel, moment în care a văzut doi oameni în pericol de a se îneca.

"Mihaela, băieții aia doi se îneacă. Ține tricoul că intru după ei", i-a spus Cornel prietenei lui.

Deși steagul roșu era ridicat și valurile erau destul de mari, nu a stat pe gânduri și a intrat în mare după ei.

"Mi-am zis că trebuie să rezist 2-3 minute pentru că sigur vor veni salvamarii după mine. Era vorba de acele minute vitale pentru a-i ține în viață pe cei doi. Am ajuns la ei relativ repede deși curenții erau foarte mari. M-a ajutat faptul că erau apropiați și am putut să intru pe sub ei și să-i apuc. Apoi ușor i-am luat pe piept și am împins spre mal, deși curenții ne trăgeau în larg.

Cel tânăr era deja inconștient, dar am simțit că va trăi. La 10 metri de mal am simțit mâna unui salvamar care a ajuns la noi. Atunci am realizat că vom trăi toți trei. Ajuns la mal l-am asezat pe tânăr în poziția de siguranță și i-am dat primul ajutor", a povestit Cornel potrivit unei relatări făcute de MAI pe pagina oficială de Facebook.

După ce a fost salvat, băiatul de 17 ani s-a dus la Cornel şi i-a mulţumit.

"Vă mulțumesc din suflet că ne-ați ținut în viață. Eu și nepotul meu trăim datorită dumneavoastră. 

- Sunteți români?

- Da. Și vreau să vă spun că atunci când ați pus mâna pe mine am simțit că Dumnezeu nu ne va läsa acolo. Pentru noi sunteți Dumnezeu!".

Cornel Uţa, o poveste de viaţă impresionantă

Cornel este pompier de 11 ani și are o poveste de viaţă extraordinară.

"În anul 2008 era angajatul unei bănci unde câștiga dublu față de salariul pe care îl lua un pompier. Provenit dintr-o familie de aviatori, visul lui era să îmbrace haina militară.

Acest vis a devenit realitate după ce a fost admis la concursul pe care l-a susținut la ISU-BIF.

La numai un an de când devenise salvator, fratele lui, pilot acrobat, s-a prăbușit cu avionul chiar în fața sa. Cornel a fost primul care a intervenit, dar din păcate nu a mai putut să-l salveze. De atunci Cornel își crește nepotul rămas orfan.

Fapta din Bulgaria nu este singulară. În urmă cu ceva timp, se întorcea de la Târgu Mureș de la un concurs de tir. În fața lui un autoturism a lovit un biciclist. Cornel a oprit imediat mașina și a ținut victima în viață până la sosirea echipajului SMURD. 

De o modestie extraordinară, cu o dragoste imensă față de oameni și un bun simț ieșit din comun, Bombardierul (cum îi spun colegii), ne determină să spunem:

- ÎȚI MULȚUMIM, SALVATORULE PENTRU TOT CEEA CE FACI!

Bombardierule, pentru noi ești eroul zilei!", a mai scris MAI pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Scafandrul român erou în Bulgaria, mesaj emoţionant: "Vă mulţumesc, prieteni. Azi Bombardierului i-au dat lacrimile"