Coronavirus în România: 433 de cazuri, 64 de pacienți vindecați
România a început să-şi numere morţii de coronavirus. Pe teritoriul ţării, trei pacienţi, toţi bărbaţi, au pierdut ieri lupta cu temutul virus. De la începutul epidemiei de Covid 19 şi până ieri, alţi 8 români stabiliţi în străinătate au murit, 7 în Italia şi unul în Franţa. Iar bilanţul celor infectaţi a ajuns la 433 de cazuri, 66 fiind raportate ieri. 14 pacienţi se află la terapie intensivă, 3 în stare gravă. Sunt insa si vesti bune.Până acum, 64 de persoane au fost declarate vindecate.
România a început să-şi numere morţii de coronavirus. Pe teritoriul ţării, trei pacienţi, toţi bărbaţi, au pierdut ieri lupta cu temutul virus. De la începutul epidemiei de Covid 19 şi până ieri, alţi 8 români stabiliţi în străinătate au murit, 7 în Italia şi unul în Franţa. Iar bilanţul celor infectaţi a ajuns la 433 de cazuri, 66 fiind raportate ieri. 14 pacienţi se află la terapie intensivă, 3 în stare gravă. Sunt insa si vesti bune. Până acum, 64 de persoane au fost declarate vindecate.
Trei persoane infectate cu noul coronavirus au murit, în ultimele 24 de ore, pe teritoriul României. Cel mai recent caz este un bărbat de 70 de ani, care şi-a pierdut viaţa, aseară, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Bărbatul fusese diagnosticat pe 19 martie. Suferea deja de afecţiuni mai grave - cancer, diabet şi hipertensiune arterială. Un cunoscut om de afaceri din Piatra Namţ, bărbatul a participat la cel puţin 3 petreceri cu sute de persoane, înainte să fie diagnosticat.
Cel de-al doilea pacient care a murit, ieri, un bărbat de 74 de ani, a fost internat iniţial la Spitalul Universitar din București. Deşi tuşea şi avea febră, a fost testat pentru noul coronavirus abia după patru zile şi transferat apoi la Spitalul Victor Babeș, Şi acesta avea o boală cronică pentru care se afla în programul de dializă.
Primul deces al zilei a fost raportat la Dolj. Este vorba de un bărbat internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova. Pacientul avea cancer în stadiu terminal.
Pe 6 martie, bărbatul în vârstă de 67 de ani s-a întors în România din Franţa, ţară în care a locuit în ultimii zece ani. De la aeroportul din Craiova a fost transportat la Filiaşi, cu o ambulanţă privată. Acasă, o femeie angajată de el l-a îngrijit.
Pe 15 martie, bărbatul a ajuns la Spitalul din Filiaşi. A fost internat într-o rezervă din compartimentul de primiri urgenţe, iar ancheta epidemiologică a arătat că a intrat în contact cu alţi pacienţi, medici şi asistente.
O zi mai târziu, a făcut febră, aşa că s-a propus ca bărbatul să fie testat pentru noul coronavirus.
Potrivit unor surse, managerul s-ar fi opus. Pacientul nu venea dintr-o zonă roşie. Acela a fost momentul când medicii au cerut ajutorul DSP-ului. Pe 17 martie, bărbatul a fost testat pentru noul coronavirus iar pe 18 martie, când rezultatul a fost pozitiv, a fost transferat cu o izoletă la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova. Compartimentul de primiri urgenţe de la Filiaşi a fost imediat închis iar 23 de medici şi asistente au fost izolaţi la domiciliu.
Acum, autorităţile trebuie să identifice şi toţi pasagerii care s-au întors în ţară cu aceeaşi cursă Paris - Craiova.
Starea de sănătare a bărbatului s-a înrăutăţit, iar ieri inima lui a cedat.
23 de probe au fost prelvate de la medicii şi asistentele care l-au îngrijit pe bărbat în Spitalul din Filiaşi. 18 au ieşit negative. Alte cinci sunt lucru. Cadrele medicale care au aflat că nu sunt infectate cu noul coronavirus rămân în continuare izolate la domiciliu. Iar secţia de Primiri Urgenţe rămâne închisă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰