Antena Meniu Search
x

Alertă de coronavirus la Slatina. Copil de 4 ani la spital cu febră şi tuse, părinţii erau în izolare la domiciliu

Un copil în vârstă de 4 ani a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, alături de mama sa, cu autospeciala echipată pentru cazurile suspecte de coronavirus.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 09.03.2020, 17:00

Ambulanţa SMURD în faţa spitalului
Copil de 4 ani cu febră şi tuse, dus la spitalul din Slatina cu suspiciune de coronavirus - Observator.tv
  • Copil de 4 ani din Slatina dus la spital cu febra şi tuse.

Un copil în vârstă de 4 ani a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, alături de mama sa, cu autospeciala echipată pentru cazurile suspecte de coronavirus.

Copilul prezenta simptome de febră şi tuse, autorităţile sanitare decizând să acţioneze conform procedurilor pentru noul coronavirus având în vedere faptul că părinţii micuţului se aflau în izolare la domiciliu din 29 februarie 2020, de când au venit cu un autocar din Italia.

Copil cu febră şi tuse, dus la Spitalul de Urgenţă din Slatina

La câteva zile de la sosirea lor în ţară a apărut şi confirmarea cu COVID-19 a unui pasager din Suceava care a călătorit cu acelaşi autocar, precauţia fiind şi mai mare în cazul persoanelor care au călătorit cu acel mijloc de transport.

"Prin  monitorizarea  zilnică a persoanelor izolate la domiciliu, astăzi (09.03.2020 ) s-a constatat că un  contact de familie al unei persoane aflate în monitorizare clinică este simptomatic (febra si tuse). Conform procedurilor, această persoană a fost  transportată în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu Autospeciala Transport  Persoane şi Victime Multiple ( izoleta ) a ISU Olt. Potrivit  protocolului urmeaza să se recolteze probe pentru testare Covid- 19, urmând ca rezultatele testării să fie aduse la cunostinţa publică", a transmis Direcţia de Sănătate Publică Olt.

Epidemiologul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, dr. Cătălin Pătru, a declarat că micul pacient se află izolat alături de mama sa în secţia Boli Infecţioase, respectându-se întocmai procedurile, cei doi urmând să rămână în unitatea slătineană cel puţin până la primirea rezultatului testelor recoltate.

"Este în observaţie, se recoltează probe şi de la el şi de la mamă. Mama face mâine 12 zile de la impunerea măsurii de izolare şi oricum trebuia să I se recolteze probe“, a spus dr. Pătru, care nu înlătură varianta ca micuţul să fie afectat de o viroză „obişnuită“.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Evenimente » Alertă de coronavirus la Slatina. Copil de 4 ani la spital cu febră şi tuse, părinţii erau în izolare la domiciliu