Video Cosmin a fost găsit mort pe podea, în camera de cămin din București în care stătea. Mesajul postat pe Facebook îi anticipase parcă sfârșitul
Drogurile au mai luat o viaţă! Un student a fost găsit mort în camera unui cămin din Bucureşti în urma unei posibile supradoze. Rudele disperate au anunţat administraţia după ce băiatul nu mai răspundea la telefon. Prea târziu, însă. Băiatul e doar unul dintre miile de cazuri de tineri care s-au lăsat în mâna iluziilor. În România, cei mai mici consumatori au 10 ani.
Cosmin avea doar 20 de ani. S-a mutat din Focşani în Capitală să studieze. De 3 săptămâni locuia singur, într-un cămin privat. Pentru că nu mai reuşea nimeni să dea de el, apropiaţii au sunat disperaţi la administraţie.
Prins în negura morții
Angajat-reporter: Ieri a fost găsit.
- De cine?
- De administrator. A primit apeluri de la părinţi că nu mai răspunde de cel puţin 24 de ore nici la părinţi, nici la prieteni. I-a bătut la uşă şi nu a răspuns nimeni, a încercat să descuie, dar a văzut că e încuiat pe interior, în final s-a deschis uşa cu forţa.
Băiatul era mort pe podea. Surse din anchetă vorbesc despre o posibilă supradoză. În camera lui ar fi fost găsite mai multe sticle de alcool şi blistere de la antidepresive.
Reporter-femeie de serviciu: El stătea singur în cameră. Poate dacă avea un coleg. Poate a avut vreun anturaj, ceva.
- Consuma de obicei?
- Da. Ăia din "A" ştiu.
- Părea mai visător, aşa?
- Puţin.
Nu este exclus să fi fost în depresie mai ales că pe reţelele de socializare scria despre el: "Sunt depresiv în mod neironic". Potrivit unor surse, tânărul ar mai fi avut probleme cu drogurile. Înainte de a locui în acest cămin, a stat în altul, tot privat. Ar fi fost prins cu droguri şi dat afară.
Costel Stan, tatăl studentului: Am primit un telefon de la Poliţie că l-au găsit mort în camera de cămin. Atât ştiu. Nu ştiu ce să cred, vă daţi seama cum e să-mi pierd copilul de 20 de ani.
Tatăl studentului, un cunoscut antrenor de tenis din Focşani, e sfâşiat.
Bogdan Dinu, reporter Observator: Familia a venit să ridice trupul tânărului de la institutul de medicina legala. Rezultatele necropsiei şi ale testării toxicologice vor fi o proba importantă in ancheta, având in vedere ca vorbim de un dosar penal deschis pentru moarte suspectă.
Deşi pe reţelele de socializare băiatul susţinea că e student la ASE şi familia ştie acelaşi lucru, conducerea Universităţii spune că tânărul nu era înscris la niciuna dintre facultăţile lor.
Persoana decedată nu a fost student la ASE, ci la altă Universitate din București la al cărei cămin era cazat.
Sever Spânulescu, rector Universitatea Hyperion: Studentul în cauză nu este înscris la Universitatea Hyperion din Bucureşti. Nu este studentul nostru, am verificat, nu apare nicăieri în evidenţele noastre
Drogurile fac ravagii în rândul tinerilor. Dacă la începutul anilor 2000, sub 3% dintre români încercaseră un drog, acum procentul a crescut de aproape 6 ori. SCRISURI 1
Dr. Radu Țincu: Rar am vazut în ultimii ani, tineri sau adulţi care sa vina la spital cu o singura substanţă pozitiva la testul toxicologic.
Sunt si persoane din zona publica care au astfel de dependenţe Până să împlinească 16 ani, unul din zece adolescenţi se droghează. Iar dealerii nu ţin cont de altceva decât de profit. Şi vând moarte la plic la orice colţ de stradă.
DCCO: Dintr-un kg de cocaina pot sa faca undeva la 4 kg de cocaina. Nu exista niciun control si niciun fel de control de calitate in cazurile retelelor de trafic de droguri pentru folosirea acestor adulteranti. riscul este foarte mare.
De la începutul anului, procurorii antimafia au destructurat mai multe grupări care distribuiau droguri în licee. Printre dealeri erau şi elevi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰