Antena Meniu Search
x

Video "Mamă, îmi pare rău. Sunt un ratat". Un tânăr s-a împușcat în cap la facultate cu un Kalașnikov. Băiatul era student la Liov

Un tânăr cadet al Universității de Afaceri Interne din Liov, Ucraina, și-a pus capăt zilelor după ce s-a plâns de condițiile insuportabile și de agresiune în instituția de învățământ. Înainte să comită gestul extrem, Dmitri Gulchuk i-a scris un ultim mesaj mamei sale, în care mărturisește că o iubește și că îi pare rău pentru ce urmează să facă. Părinții băiatului de 18 ani sunt siguri că fiul lor a lăsat și un bilet de adio, dar că acesta ar fi dispărut.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.03.2023, 13:03

"Mamă, îmi pare rău pentru asta, ești o mamă foarte bună, doar că sunt un fiu foarte rău. Un ratat. Îți sunt recunoscător pentru tot, pentru că într-adevăr ai făcut multe ...". 

Cu ochii în lacrimi, mama tânărului citește de pe telefon ultimul mesaj primit de la fiul ei. Distrusă de durere, femeia nu înțelege cum s-a putut abate o asemenea nenorocire asupra familiei ei. Spune că Dmitri și-a dorit foarte mult să devină polițist și că a fost foarte încântat când a început să studieze la Universitatea de Afaceri Interne din Liov. "S-a înscris singur, nu l-am ajutat cu nimic, pentru că el și ales această meserie, a vrut să devină polițist", a povestit Svitlana Gulchuk jurnaliștior Suspilne Media. După un timp, însă, băiatul a început să se plângă de presiunea comandantului și a conducerii universității. A vrut chiar să renunțe la studii, dar părinții l-au convins să continue, spunându-i să mai aibă răbdare, că lucrurile se vor îndrepta. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Băiatul s-a împușcat în cap la Universitate 

Pe 19 martie, tânărul s-a sinucis cu o pușcă de asalt AKS-74U Kalașnikov. Trupul său fără viață a fost găsit în instituția de învățământ cu o rană împușcată la cap.

Părinții sunt siguri că, înainte de a comite gestul extrem, fiul lor a lăsat și un bilet de adio, dar care ar fi fost făcut dispărut. Tatăl lui Dmitri spune că nimeni nu i-a anunțat când s-a produs tragedia și că fiul lui, timp de aproape doi ani - cât a studiat la Universitatea din Liov -, ar fi fost constant sub presiunea comandantului și a conducerii școlii.

Comandantul neagă agresiunea și existența unui bilet de adio

De cealaltă parte, comandantul neagă faptele de agresiune și existența unui bilet de adio. 

"Comunicarea cu Dmitri a fost foarte dificilă, pentru că era închis. Am încercat să vorbesc cu el în tot felul de moduri. Uneori am reușit, alteori nu. Nu ne-am certat niciodată, nu au exitat agresiuni. Se spune că ar fi lăsat o scrisoare de adio, dar eu, unul, nu am văzut așa ceva. În ultima săptămână a fost mereu vesel. A venit la mine pentru a cere o permisie, voia să vadă o fată. Nu avea niciun motiv ca să facă așa ceva", a declarat Stanislav Pas.

Și directoarea serviciului de presă al instituției, Halyna Lemishko, a respins acuzațiile de agresiune. Totuși, ea a adăugat că o investigație oficială a fost lansată la universitate. 

Între timp, decanul Facultății nr. 3 Stepan Hnatyuk a fost demis din funcție, iar cazul a fost preluat de Biroul de Investigații de Stat, care, potrivit unui comunicat publicat pe site, investighează moartea cadetului în temeiul art. 120 din Codul penal al Ucrainei - inducerea sinuciderii.

Dmitri a fost înmormântat în satul natal Mohîleanî.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » "Mamă, îmi pare rău. Sunt un ratat". Un tânăr s-a împușcat în cap la facultate cu un Kalașnikov. Băiatul era student la Liov