Antena Meniu Search
x

Creşele şi after school-urile rămân deschise în Bucureşti. Prefectura: ”A fost o eroare materială” (Video)

Creşele şi after school-urile pot rămâne deschise în Bucureşti, deși Comitetul Municipiului București pentru Situații de urgență a hotărât ca începând cu ora zero, data de 20 octombrie 2020, să fie suspendată activitatea didactică pentru toate instituțiile și unitățile de învățământ.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.10.2020, 22:52

Creşele şi after school-urile rămân deschise în Bucureşti. Prefectura: ”A fost o eroare materială”
Creşele şi after school-urile rămân deschise în Bucureşti. Prefectura: ”A fost o eroare materială” - Observator
  • În hotărârea inițială, creșele se aflau pe lista CMSU pentru a intra în scenariul roșu de funcționare.
  • Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență a revenit asupra deciziei după ce s-a constatat eroarea.

”Activitatea din creșe și after-school-uri se va desfășura în continuare cu respectarea strictă a prevederilor legale ale ordinului comun al ministrului Educației, ministrului Sănătății și al ministrului Muncii și Protecției Sociale”, a anunțat Mariana Țipișcă, purtător de cuvânt al Prefecturii Capitalei.

Întrebată în legătură cu bâlbâiala de luni seară privind includerea creșelor și a after-school-urilor pe lista instituțiilor de învățământ care trec în scenariul roșu de funcționare, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei a răspuns că a fost vorba de o ”eroare materială” care s-a corectat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De asemenea, Prefectura Capitalei anunță că desfășurarea activităților în învățământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universități, acestea având autonomie universitară.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență (CMSU) a aprobat mai multe restricții în Capitală, luni seară, ca urmare a creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus, la nivelul municipiului.

Astfel, de la ora 00.00 din 20 octombrie purtarea măştii devine obligatorie în spaţiile publice deschise de către persoanele cu vârsta de peste 5 ani, restaurantele şi cafenelele vor fi închise în interior, cinematografele, sălile de spectacole şi jocurilor de noroc vor fi şi ele închise, iar toate unităţile de învăţământ trec în scenariul roşu de funcționare.

Măștile, obligatorii în toate spațiile publice

Măștile de protecție vor fi purtate astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Rămâne permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Creşele şi after school-urile rămân deschise în Bucureşti. Prefectura: ”A fost o eroare materială” (Video)