Antena Meniu Search
x

Video Crima de la Grădina Botanică din Craiova. Criminalul Mario Fojică avea în ghiozdan masca din "Squid Game" şi obiecte sataniste

Apar noi şi noi detalii şocante în cazul crimei de la Grădina Botanică. În rucsacul individului care i-a înjunghiat pe cei doi tineri anchetatorii au găsit obiecte cu simbolistică satanică. Masca folosită în atac nu este una obişnuită, este o mască neagră din plastic, identică cu cea purtată de comandatul din celebrul serial Squid Game. Pentru că mai avea mănuşi şi un cuţit de vânătoare, psihologii cred că fapta sa a fost una premeditată. Între timp, vin veşti bune despre băiatul înjunghiat. A ieşit de la terapie intensivă, iar evoluţia lui e bună.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 03.07.2023, 19:25

Vezi și

Mănuşi pentru a nu lăsa urme, mască pentru a-şi ascunde chipul şi cuţitul de vânătoare cu care i-a înjunghiat pe cei doi tineri. Asta au descoperit, printre altele, anchetorii în rucsacul adolescentului care a ucis o fată şi l-a rănit grav pe iubitul ei în Grădina Botanică. Chiar dacă individul de 17 ani a susţinut că le avea de mai bine de un an uitate în ghiozdan, toate indiciile duc către un atac premeditat.

Cristina Oprea, reporter Observator: Pe măsură ce aflăm noi detalii din dosar, ipoteza unui atac spontan se clatină tot mai tare. Potrivit psihologilor, lucrurile pe care le avea atacatorul asupra sa denotă o intenție bine calculată de a face rău.

Criminalul avea în ghiozdan și o pentagramă

Un alt obiect care i-a şocat pe anchetatori este o pentagramă, folosită uneori pentru practici satanice.

Pe acelaşi subiect

Irina Gruia, psiholog: Fiecare persoană are în geantă, în rucsacul pe care îl poartă în fiecare zi, conţinut care să corespundă rolurilor sociale. Eu am un ruj, o oglindă, un piaptăn. Acestă persoană a avut o intenţie înainte de a pune acele lucruri în rucsac, cu siguranţă nu s-a aflat întâmplător acolo.

Masca pe care a folosit-o individul în momentul crimei este dintr-un serial extrem de violent care a făcut furori în rândul tinerilor: Squid Game (Jocul Calamarului). Comandatul îşi ascunda identitatea sub o mască identică.

Individul este elev la liceul militar şi fiu de poliţist

Dan Antonescu, criminolog: Doar referindu-ne la jocul pe care ni-l transmite această mască şi celelalte obiecte, avem de a face cu o sarcină pe care şi-a trasat-o el singur, ca un jucător împătimit.

Mai mult, husa în care își ținea căștile pentru telefon este în formă de grenadă. Mario Fojică a fost recunoscut şi prins în doar câteva minute tocmai datorită acestui rucsac roşu pe care îl avea asupra lui în momentul atacului.

În instantaneele surprinse atunci nu arăta speriat, ba chiar zâmbea. La început, specialiştii au luat în calcul că ar fi sub influența drogurilor, dar analizele au infirmat această ipoteză. Individul este elev la liceul militar şi fiu de poliţist.

Emi, băiatul de 19 ani înjunghiat, se simte mai bine

Între timp, vin şi veşti bune. Emi, băiatul de 19 ani înjunghiat, se simte mai bine. A fost scos din terapie intensivă şi mutat pe secţie. Încă nu ştie că iubita lui nu a supravieţuit atacului.

Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova: Trebuie o îngrijire completă, trebuie să ţinem cont în acest moment de starea psihologică şi de consilierea lui. Este foarte important când, unde, cum şi cine dă aceste veşti proaste. Să nu ne grăbim.

Adolescentul de 17 ani este în arest preventiv pentru 30 de zile. Procurorii îl acuză de omor şi tentativă de omor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Crima de la Grădina Botanică din Craiova. Criminalul Mario Fojică avea în ghiozdan masca din "Squid Game" şi obiecte sataniste