Antena Meniu Search
x

Video Crima din Sibiu: Au fost identificați ucigașii omului de afaceri Adrian Kreiner. Cine sunt recidiviștii "Olteanu", "Pușcărie" și Ghiță

Crima din Sibiu. Asasinii milionarului Adrian Kreiner au fost identificaţi. Toţi trei sunt din Dolj şi au antecedente penale: tâlhării şi jafuri de milioane, trase chiar la indigo cu cel din Sibiu. Niciunul dintre ei nu mai este în ţară. Cel mai probabil, spun procurorii, au fugit în Germania şi Belgia. Ultimul dintre ei, fostul boxer, a plecat din ţară la începutul acestei săptămâni, când pe urmele lui era deja, de multe zile, o armată de poliţişti.

de Redactia Observator

la 18.11.2023, 19:29

Vezi și

La aproape două săptămâni de la moartea lui Adrian Kreiner şi după o gafă uriaşă, în care au confundat un om nevinovat cu un criminal, anchetatorii ştiu acum cine sunt cei trei asasini. Numele lor apare pe portalul instanţei care judecă cererea procuorilor pentru eliberarea mandatelor de arestare în lipsă. 

Toţi suspecții sunt din Dolj și recidiviști. Au în spate de la tâlhării la jafuri de milioane

  • Cristi Popovici, reporter Observator: În momentul atacului din vilă, omul de afaceri Adrian Kreiner s-a luptat pentru viața lui cu criminalii. A reușit să-i zgârie și le smulgă fire de păr. Aceste probe biologice au dus la identificarea ADN-ului tuturor celor trei suspecţi.

Primul dintre ei este Cristian Marian Minae, zis "Puşcărie". A mai stat cinci ani în închisoare tot pentru jaf.  În noaptea de 30 spre 31 decembrie 2013, a dat o spargere de un milion de lei în casa unui om de afaceri din comuna Galicea Mare, Dolj. 

Pe acelaşi subiect
  • Bogdan Dinu, reporter Observator: Jaful seamănă izbitor cu cel din vila lui Kreiner. Împreună cu alţi patru tâlhari, a intrat peste doi soţi în casă, i-au legat şi ameninţat cu un cuţit până când oamenii au spus unde îşi ţin banii. Au fugit cu prada, iar trei săptămâni au umblat liberi prin oraş. Şi-au cumpărat maşini, televizoare și oi. Banii care au mai rămas i-au ascuns într-un cuptor cu microunde. 

Al doilea individ căutat este Costinel Cosmin Zuleam zis Olteanu. În 2020, împreună cu alţi doi indivizi, a spart un magazin de telefoane dintr-un mall din Slovenia. În doar patru minute a reuşit să doboare uşa de oţel şi să fure telefoane de 155.000 de euro. 

Anchetatorii sloveni au dezvăluit că banda a lucrat extrem de minuţios. Cu schiţe ale locului pe care l-au prădat şi trasee pe care să se facă nevăzuţi. Chiar şi aşa, probele ADN luate de la locul jafului l-au dat de gol, iar trei zile mai târziu a fost prins pe autostradă la un control de rutină. În faţa judecătorilor sloveni, Costinel Cosmin Zuleam a cerut clemenţă. Le-a spus că are un copil de trei ani acasă. A primit 17 luni de închisoare.

Trioul asasinilor este completat de un fost boxer, Laurențiu Ghiță

Despre el, surse Observator spun că a fugit din ţară ultimul pe 13 noiembrie, la o săptămână după  complicii săi. Şi Ghiţă are antecedente penale. În 2015, a furat peste 100 de pachete de ţigări dintr un magazin. Sora individului confirmă că nu mai e în ţară.

  • Daniela, sora lui Laurențiu: Lucrează de atâţia ani în străinătate! Nu ştiu de ce i se aduc astfel de acuzaţii! El a făcut ban cinstit pe muncă.

Primarul din comuna Gighera, de unde sunt doi dintre suspecţi, Minae şi Ghiţă, nu ştie ca cei doi să fi fost prieteni. 

  • Primar comuna Ghigera: Sunt băieţi tineri, familişti, cu copii. Din câte ştiu, ar fi plecat din ţară. Reporter: Credeţi că ar fi fost în stare de aşa ceva, să meargă până în Sibiu?
  • Primar comuna Ghigera: Nu pot să zic pentru că în ultimul timp au dat dovadă că sunt oameni liniştiţi, şi-au schimbat conduita după fapta pe care a avut-o. 

Coincidenţă sau nu, la doar 20 de kilometri de localitatea celor doi, în noaptea de 1 spre 2 noiembrie, cu trei zile înainte de jaful de la Sibiu, are loc o tâlhărie aproape trasă la indigo. 

Trei bărbaţi, cu cagule, îmbrăcaţi în haine închise la culoare intră într-un magazin şi în casa proprietarului. Unul dintre ei poartă un rucsac. Modul de operare este apropae identic. Jaful este la pont. După ora 02 noaptea, Hoţii întrerup curentul. Ca şi în cazul Kreiner, doi acţionează, iar un al treilea stă de şase. Indivizii pleacă cu trei ceasuri şi banii pe care îi găsesc în casa de marcat. 

  • Victimă jaf: Ei erau la poartă, filau. Atunci au preluat cazul cei de la Craiova, au venit, au luat amprente! Ei au venit la pont! Mi-au spart casa în partea cealaltă. 

Crima din Sibiu. Între timp apar noi imagini cu suspecţii

Maşina care i-a dus pe cei trei asasini de la Deva la Sibiu este suprinsă de o cameră de supraveghere pe şosea. În acelaţi autoturism ar fi şi Ilie Sitariu, complicele criminalilor, arestat acum 30 de zile, şi iubita unuia dintre ei. Sitariu şi femeia s-au întors în Timiş imediat după ce i-au lăsat pe suspecţi să fileze casa omului de afaceri şi să acţioneze. 

Cei trei indivizi urmează să fie arestaţi în lipsă şi daţi în urmărire internaţională cel mai probabil miercuri, 22 noiembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Crima din Sibiu: Au fost identificați ucigașii omului de afaceri Adrian Kreiner. Cine sunt recidiviștii "Olteanu", "Pușcărie" și Ghiță