Antena Meniu Search
x

Video Criminalul din Bascov le-a povestit procurorilor cum și-a ucis familia. Și-ar fi notat într-un jurnal planul odios

Detalii şocante ies la iveală în cazul celor cinci crime din comuna Bascov de lângă Piteşti. Vă avertizez că urmează informaţii cu un puternic impact emoţional! Bărbatul care și-a ucis sora, fratele, părinţii şi o nepoată de doar 5 ani avea un diagnostic psihiatric încă din 2006. Surse judiciare spun că şi-ar fi premeditat, pas cu pas, atacurile. Examenul psihiatric va stabili în ce măsură avea discernământ.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 10.08.2022, 14:08

Vezi și

Crimele au avut loc în două case diferite, situate una peste drum de cealaltă. Criminalul locuia cu părinţii şi cu fratele său într-una dintre case. În cealaltă casă trăiau sora şi cumnatul lui, împreună cu fetiţa lor de cinci ani. În cursul nopţii, agresorul şi-ar fi omorât mai întâi fratele, iar după el, părinţii. I-ar fi atacat în timp ce dormeau. Apoi, dimineaţă, după ce a plecat cumnatul său la muncă, a intrat în a doua casă şi le-a ucis pe sora şi nepoata sa. Descoperirea macabră a fost făcută abia ieri după amiază, când cumnatul agresorului s-a întors de la serviciu. 

Dan Manu, medic legist: După cercetarea la faţa locului, ceea ce am văzut în această după-amiază (ieri n.r.) nu am văzut de zeci de ani, de când sunt medic legist. Dacă mă întrebaţi pe mine ca medic legist şi care am văzut la faţa locului, eu cred că toţi 5 au fost surprinşi. 

Laurenţiu Palaghia, prim-procuror Tribunalul Argeş: Lucrurile sunt greu de descris. Toate victimele poartă semne ale unor agresiuni intense. Este făcut un inventar al mai multor obiecte găsite la faţa locului. Este deocamdată prematur să spunem care a fost obiectul crimei. 

Bărbatul suferea de o boală psihică, însă până acum nu ar mai fi avut ieşiri violente. 

Pe acelaşi subiect

Laurenţiu Palaghia, prim-procuror Tribunalul Argeş: Nu putem şti în ce măsură bolile psihice i-au afectat capacitatea de a gândi sau de a discerne. 

Unchiul soțului supravieţuitor - reporter: 

Mi-a spus sora mea că nu ştie cine i-a omorât pe toţi. Eu m-am temut cine e.

Dar de ce v-aţi temut? Bănuiaţi că poate fi el?

Da, că ştiam că are probleme. Are probleme de când era la liceu, clasa a 11-a. 

Bărbatul s-a ascuns în spatele casei şi ar fi încercat să se sinucidă imediat după ce şi-a ucis familia. A fost oprit la timp de către poliţişti. 

Laurenţiu Palaghia, prim-procuror Tribunalul Argeş: Prezenta răni superficiale. Se pare că a încercat să-şi facă rău. S-au purtat discuţii cu făptuitorul. A relatat liber despre aceste fapte pe care le cercetăm.

Vecinii familiei ucise sunt în stare de șoc: "Nu o să mai dormim cu uşile deschise"

Vecinii sunt în stare de şoc. Ştiau de problemele psihice ale bărbatului, dar nu îl credeau în stare de o asemenea atrocitate. 

Suntem şi noi şocaţi. Tot satul. O întreagă familie...

De acum încolo nu o să mai dormim cu uşile deschise că nu se ştie ce se poate întâmpla noaptea. 

Oameni cu asemenea boli nu ar trebui ţinuţi... ar trebui ţinuţi lângă noi, dar supravegheaţi oarecum.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Bărbatul se află acum în custodia polițiștilor. El va fi supus unei expertize psihiatrice, pentru a vedea dacă a avut discernământ în momentul în care a comis crimele.

Criminalul din Bascov ar fi acţionat cu premeditare

Bărbatul care şi-a ucis întreaga familie va fi dus astăzi la instanţă cu propunerea de arestare preventivă. Potrivit unor surse, individul ar fi acționat cu premeditare.

Anchetatorilor nu le este clar încă motivul pentru care a săvârșit cele cinci crime. Le-a recunoscut, însă, că totul a pornit de la niște neînțeleri în familie, Printre acestea s-ar număra și faptul că familia ar fi avut în plan să-l interneze pe bărbat. Acesta ar fi aflat și ar fi vrut să oprească acest demers. Astăzi, au apărut și primele rezultate ale autopsiei. S-au observat aceleași traumatisme la toate victimele: lovituri la cap și la ceafă, cu obiecte dure.

Așadar, toate victimele au fost luat prin surprindere. Nu au fost înjunghiate, așa cum s-a crezut inițial, ci atacate cu un ciocan și cu bolovani, potrivit unor surse din anchetă. 

Și-ar fi notat într-un jurnal detalii despre cum plănuia cele cinci crime

Psihiatrul presupusului criminal a declarat pentru Observator că bărbatul nu era violent. Era anxios și închis, motiv pentru care familia îl ținea de mai mult timp în casă. 

Casă în care, de asemenea, potrivit unor surse, ar fi ascuns și o agendă în care și-ar fi notat cu lux de amănunte detalii despre cum plănuia cele 5 crime. 

Bărbatul a fost reținut și va fi adus la instanță, cu propunere de arestare preventivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Criminalul din Bascov le-a povestit procurorilor cum și-a ucis familia. Și-ar fi notat într-un jurnal planul odios