Antena Meniu Search
x

Video Medic legist, după masacrul din Bascov: "E inimaginabil, nu am văzut aşa ceva de zeci de ani". Vecinii familiei ucise sunt în stare de șoc

Noi detalii şocante ies la iveală în cazul crimei odioase din localitatea argeşeană Bascov. Vă avertizăm că urmează detalii cu un puternic impact emoţional! Bărbatul care și-a ucis cu sânge rece sora, fratele, părinţii şi o nepoată de doar 5 ani se afla sub tratament psihatric de mai multă vreme, dar familia a preferat să îl îngrijească acasă. Vecinii spun că nu s-ar fi comportat niciodată violent şi că nu-şi explică ce s-a putut întâmpla. Ucigaşul a fost prins la scurt timp după oribila crimă multiplă şi a recunoscut cu seninătate toate faptele. Acesta urmează să fie supus unui examen psihiatric, în urma căruia anchetatorii vor stabili dacă avea discernământ când și-a ucis familia.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 10.08.2022, 08:34

Vezi și

Cele cinci crime au avut loc în două case diferite, situate una peste drum de cealaltă. Criminalul ar fi dormit cu părinţii şi cu fratele său într-una dintre case. În cealaltă casă dormeau sora şi cumnatul lui, împreună cu fetiţa lor de cinci ani. În cursul nopţii, agresorul şi-ar fi omorât părinţii şi fratele, iar ieri dimineaţă, după ce a plecat cumnatul său la muncă, a intrat în a doua casă şi le-a ucis cu sânge rece pe sora şi nepoata sa. Descoperirea macabră a fost făcută abia ieri după amiază, când cumnatul agresorului s-a întors de la muncă. 

Medic legist: "Ce am văzut azi nu am văzut de zeci de ani"

Dan Manu, șeful serviciului de Medicină Legală din Argeș: După cercetarea la faţa locului, ceea ce am văzut în această după amiază nu am văzut de zeci de ani, de când sunt medic legist. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: Au fost surprinşi?

Dan Manu, șeful serviciului de Medicină Legală din Argeș: Dacă mă întrebaţi pe mine ca medic legist şi care am văzut la faţa locului, eu cred că toţi 5 au fost surprinşi. 

Prim-procurorul Tribunalului Argeş spune că este "prematur să spunem care a fost obiectul crimei".

Laurenţiu Palaghia, prim-procuror Tribunalul Argeş: Lucrurile sunt greu de descris. Toate victimele poartă semne ale unor agresiuni intense. Este făcut un inventar al mai multor obiecte găsite la faţa locului. Este deocamdată prematur să spunem care a fost obiectul crimei. 

Crimă în Bascov: Și-a ucis cu bestialitate părinții care îl îngrijeau

Bărbatul suferea de o boală psihică, însă până acum nu ar mai fi avut ieşiri violente. Se afla în îngrijirea părinţilor săi, pe care i-a ucis cu bestialitate. 

Laurenţiu Palaghia, prim-procuror Tribunalul Argeş: Se cunoaşte că era în evidenţă cu probleme psihice. Nu putem şti în ce măsură bolile psihice i-au afectat capacitatea de a gândi sau de a discerne. 

Unchiul soțului supravieţuitor - reporter: 

Mi-a spus sora mea că nu ştie cine i-a omorât pe toţi. Eu m-am temut cine e.

Dar de ce v-aţi temut? Bănuiaţi că poate fi el?

Da, că ştiam că are probleme. Are probleme de când era la liceu, clasa a 11-a. 

Bărbatul s-a ascuns în spatele casei şi ar fi încercat să se sinucidă imediat după ce şi-a ucis familia. A fost oprit la timp de către poliţişti. 

Laurenţiu Palaghia, prim-procuror Tribunalul Argeş: Prezenta răni superficiale. Se pare că a încercat să-şi facă rău. S-au purtat discuţii cu făptuitorul. A relatat liber despre aceste fapte pe care le cercetăm.

Vecinii familiei ucise sunt în stare de șoc: "Nu o să mai dormim cu uşile deschise"

Vecinii sunt în stare de şoc. Ştiau de problemele psihice ale bărbatului, dar nu îl credeau în stare de o asemenea atrocitate. 

Suntem şi noi şocaţi. Tot satul. O întreagă familie...

De acum încolo nu o să mai dormim cu uşile deschise că nu se ştie ce se poate întâmpla noaptea. 

Oameni cu asemenea boli nu ar trebui ţinuţi... ar trebui ţinuţi lângă noi, dar supravegheaţi oarecum.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Bărbatul se află acum în custodia polițiștilor, iar după ce va primi îngrijirile medicale de care are nevoie după ce şi-a provocat mai multe răni, va fi supus unei expertize psihiatrice, pentru a vedea dacă a avut discernământ în momentul în care a comis lanţul de crime.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Medic legist, după masacrul din Bascov: "E inimaginabil, nu am văzut aşa ceva de zeci de ani". Vecinii familiei ucise sunt în stare de șoc