Cristina Ţopescu s-a stins fără să ştie nimeni, deşi avea mii de prieteni în spaţiul virtual

De Redactia Observator.
Publicat: 13.01.2020, 19:43.
Actualizat: 13.01.2020, 20:54

O veste-şoc a traversat România şi a îndoliat lumea presei: Cristina Ţopescu a murit! Vedeta de televiziune avea 59 de ani şi s-a stins aşa cum a trăit: discret, fără ca alţii să fie martorii dramelor sale personale.

O veste-şoc a traversat România şi a îndoliat lumea presei: Cristina Ţopescu a murit! Vedeta de televiziune avea 59 de ani şi s-a stins aşa cum a trăit: discret, fără ca alţii să fie martorii dramelor sale personale. La despărţire, ne-a lăsat să medităm: cu zeci de mii de prieteni în lumea virtuală, cu mulţi şi în viaţa reală, s-a stins singură, înconjurată doar de câinii ei. Tulburător este că a murit la finalul anului trecut, dar până seara trecută nimeni nu şi-a dat seama că a dispărut şi nimeni nu i-a bătut la uşă.

Cristina Ţopescu, ultima înregistrare: Mi se încleştează maxilarele şi nu pot să respir... şi... nici nu sunt genul să chem salvarea şi nici nu vreau să chem

Este strigătul de ajutor al Cristinei Ţopescu. Un mesaj trimis unui prieten cu care împărtăşea o mare pasiune: grija pentru animale.

Cristina Ţopescu, ultima înregistrare: Nu mai ştiu ce să fac. Abia ieri am făcut atac de panică, dar am reuşit să mă pun pe picioare să fac emisiunea. Azi dimineaţă am făcut din nou, mi-a trecut, acum iar m-a luat

Marius Chircă, prieten al Cristinei Ţopescu: Nu era un om depresiv, era un om supărat. Un om răpus de griji şi de probleme. Din păcate era o femeie singură pentru care mai rămăsese doar emisiunea TV şi aceşti câini. Nu merita să sfârşească aşa

Jurnalista, care timp de trei decenii a intrat în casele oamenilor cu cele mai importane informaţii, interviuri, poveşti şi reportaje, a murit singură. Fără lumină, fără să observe nimeni că ea lipseşte. Cristina Ţopescu a murit singură... cu 21 de mii de ...prieteni virtuali.

Monica Pop, prietenă a Cristinei Ţopescu: Tot ce s-a întâmplat este un mister. A avut o depresie după ce l-a pierdut pe tatăl ei. A murit intempenisv, Cristina a avut, cum să spun, o stare de depresie după aceea

Roxana Iliescu, colegă a Cristinei Ţopescu: Era acel strigăt de ajutor al femeii. În fiecare interviu era cam acelaşi lucru. Ok, fericirea unde e şi cum se atinge?

Aseară, o vecină a văzut un câine mort în curtea casei ei şi a remarcat că maşina nu a fost mişcată din loc de câteva săptămâni. A sunat la 112. Primii care au ajuns acasă la Cristina Ţopescu au fost poliţiştii.

A fost găsită fără suflare în pat. Fără urme de violenţă. Fără vreun bilet de adio. Ar fi murit la finalul anului trecut. Pentru că a trecut atâta timp, cauza exactă a decesului nu a putut fi stabilită. Medicii legişti ar fi descoperit, după autopsie, urme de medicamente.

Monica Pop, prietenă a Cristinei Ţopescu: Dacă ar fi avut vreun gând de genul acesta ar fi dus câinii de acolo, ea nu ar fi acceptat să se întâmple ceva cu ei niciodată

Monica Davidescu, prietenă a Cristinei Ţopescu: Îmi pare extrem de rău de ce s-a întâmplat şi încă nu îmi explic. Faptul că a acumulat atât de multă tristeţe, atât de multe neîmpliniri, au făcut-o să se izoleze mai mult decât ne-am imaginat noi

Ultima postare pe Facebook a fost pe data de 26 decembrie. Şi ultima dată când a deschis o pagină de chat pe telefon a fost două zile mai târziu.

Cristina era consilierul unui secretar de stat pe probleme de comunicare în Ministerul Sănătăţii. Avea şi o emisiune la televiziunea online Canal 33. Nimeni nu şi-a imaginat că ea lipseşte pentru că nu mai e.

Roxana Iliescu, colegă a Cristinei Ţopescu: Mi-e greu. Diseară ne ducem în redacţie şi mâine ne întâlnim din nou cei care aveam marţi emisiune şi, pe slotul ei, vom fi toţi marţi acolo, să-i ţinem locul

Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Colegii noştri din departamentul de comunicare au căutat-o insistent şi nu a mai răspuns, dar am bănuit că a plecat din ţară cu ocazia sărbătorilor, de obicei călătorea frecvent în Germania la mama dânsei

Cu mama plecată în Germania şi doi fraţi vitregi cu care vorbea rar, după moartea tatălui, jurnalista şi-a dedicat viaţa celeilalte familii. A început o luptă dură cu hingherii pentru a salva cât mai mulţi câini.

În mod intenționat, Cristina Țopescu a ales să locuiască aici, departe de agitația urbană, într-o casă dedicată, în mod clar, câinilor pe care îi iubea atât de mult. De altfel, singurele suflete care au rămas alături de ea până în ultima clipă: "Cred că avea opt câini. De câte ori găsea un animal rănit, abandonat, îl lua pe banii ei, îl ducea, îl îngrijea şi îl dădea spre adopţie".

Marius Chircă, prieten al Cristinei Ţopescu: Plătea sume lunare, din câte ştiu eu, aproximativ 5 mii de lei, pentru a asigura traiul tuturor câinilor pe care i-a salvat

În casa şi în curtea ei au fost găsiţi şapte câini. Doi s-au dus cu ea: "Trăim în România şi asta ne omoară, mai ales pe noi, căţeii. Dar şi pe oamenii care iubesc animalele".

Vecinii susţin că "nu am văzut lume la casa ei, doar câini" şi "era o femeie extraordinară şi iubea, mai presus de tot, animalele. Şi uite, aşa, au plecat şi două animale după ea".

Cristina Ţopescu nu a avut copii. Ştefan Bănică Junior, cu care a trăit şase ani, a postat un mesaj pe pagina de Facebook: "A fost omul alături de care am trăit una dintre cele mai frumoase şi intense perioade din viaţa mea. Drum lin printre îngeri! Vei avea întotdeauna un loc special în sufletul meu".

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.