Antena Meniu Search
x

Video Cum arată sistemul de salvare din submarine, fabricat lângă Timişoara. Marina Militară Italiană a cumpărat deja unul

Marina Militară din Italia va folosi, în operațiuni speciale, un sistem de salvare din submarine produs în România. Lângă Timișoara, 50 de ingineri și tehnicieni fac ultimele teste pentru a finaliza contractul. Sistemul în valoare de 15 milioane de euro are tehnologie de ultimă generație şi va fi folosit la misiuni în toată lumea. Şi Ministerul român al Apărării a fost interesat să cumpere submarine fabricate în Banat, pentru Forțele Navale, dar discuțiile au rămas în aer. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 19.05.2024 , 11:44

  • Cristian Stoian, director tehnic: Ne aflăm în interiorul unui container alocat camerei hiperbarice, unde avem centrul de comandă și control de la care putem monitoriza și controla parametrii vitali, adică adâncimea de lucru, schemele de tratament și compresie, temperatura, umiditate, concentrație de oxigen și concentrația de CO2.

Este ca o secție de anestezie terapie intensivă pe nava principală pentru scanfandrii recuperați dintr-un submarin eșuat. Zeci de specialişti lucrează la sistemul performant care va fi instalat pe navele Marinei Militare italiene. 

Din sala de producție, echipamentele ajung în hala de teste, apoi sunt transportate pe navele de lucru. 

Vezi și
  • Cristina Stănciulescu, director general: Acest sistem, împreună cu un vehicul pilotat de la distanță ROV, actionează pentru a salva oamenii din submarinele aflate în dificultate. Este un sistem modular, containerizat, care permite să fie transportat atât pe cale aeriană, navală, cât și rutieră.
Pe acelaşi subiect

Pentru că este modular, sistemul de salvare de submarine poate fi trimis oriunde în lume, în scurt timp

  • Iulia Pop, reporter Observator: La Marina Militară Italiană vor ajunge și două astfel de capsule în sistem de saturație. Sunt special concepute pentru pregătirea și cazarea scafandrilor astfel încât să ajungă în siguranță la adâncimi de până la 300 de metri. Pot stă aici, într-un microclimat controlat, până la 3 săptămâni, timp în care li se administrează heliu, oxigen.

Ministerul nostru al Apărării a început discuţii cu compania din Banat pentru o flotă de submarine mici, potrivite pentru apele puţin adânci ale Mării Negre. Negocierile nu au, încă, o finalitate, anunţă directorul general al companiei.  

  • Cristina Stănciulescu, director general: Proprietarii au observat o ușoară diferența între abordarea guvernului din România în comparație cu cel din Italia, față de industria națională privată.

Mini submarine de acest tip, fabricate în Timiş, au ajuns până acum la forțe militare din Italia, Siria, Columbia, China şi Coreea de Sud.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei
Cât de uşor vă este să operaţi în sistemul e-Factura?
Observator » Evenimente » Cum arată sistemul de salvare din submarine, fabricat lângă Timişoara. Marina Militară Italiană a cumpărat deja unul