Video Cum au reuşit 11 români să fure sute de mii de dolari, în Los Angeles. Din grupare ar face parte şi un consilier local din Eforie
Poliţia din Los Angeles a arestat 11 români care au furat sute de mii de dolari prin fraude bancare. Printre ei ar putea fi şi un consilier local din Eforie, care nu a mai fost văzut în ţară de câteva săptămâni. Reţeaua clona cardurile de ajutor social şi retrăgea apoi banii.
Peste 300 de ofiţeri au acţionat la sfârşitul lunii martie pentru a prinde în flagrant românii care acţionau simultan la mai multe bancomate. Reţeaua avea peste 420 de carduri dar şi aproape 130 de mii de dolari în numerar.
Andreea Filip, reporter Observator: Potrivit unor surse, mai multe persoane din zănă au plecat în America. Trei au reuşit să se întoarcă, însă 11 au fost reţinuţi. Printrei ei şi un consilier local din Eforie, care ar fi ţinut legătura cu familia până acum 2 săptămâni, de când nu a mai răspuns la telefon.
Hoţii ştiau ziua şi ora când erau viraţi banii. Uneori mergeau la bancomate să facă retragerile la doar câteva minute după ce statul alimenta conturile. Acţionau în benzinării şi magazine dar modificau inclusiv ATM-urile din bănci.
Americanii se gândesc să schimbe cardurile de ajutor social
- Seif cu jumătate de milion de euro, furat dintr-un apartament din București. Hoții ar fi cheltuit banii la păcănele
- Brazilian, jefuit într-un tren din România. Hoții l-au bătut cu brutalitate pentru a-i fura un telefon de 100 de...
- Furt de 100.000 de euro din casa unui tânăr de 21 de ani din Târgu Jiu. Unul dintre suspecţi, prins în timp ce...
Instalau o cameră video discretă, ca să inregistreze codul pin, şi montau o fantă falsă. Scriau apoi datele pe banda magnetică a altor carduri şi scoteau banii fără probleme. Până să îşi dea seama utilizatorii că s-au făcut operaţiuni pe contul lor, hoţii nu mai puteau fi găsiţi.
Americanii se gândesc să schimbe cardurile de ajutor social, care sunt uşor de clonat pentru că nu au cip. Au realizat deocamdată tutoriale ca să ajute beneficiarii să recunoască dispozitivele modificate.
Polițist din California: Aceste device-uri par a fi unele care merg pe fanta pe care este introdus cardul. Nu sunt uşor de văzut de cei care folosesc aparatele.
Cei care reuşesc să demonstreze că nu ei au retras banii de pe card, sunt despăgubiţi. Dar asta numai dacă li se întâmplă o singură dată în trei ani. Numai în California, locuitorii au rămas prin această metodă fără 38 de milioane de dolari în ultimii ani.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰