Antena Meniu Search
x

Video "Cum e casa mea. Doamne, nu mai pot!" Acoperişul unui bloc din Huşi distrus complet, după ce a luat foc din senin: 20 de locuinţe vor avea nevoie de reparaţii

Un incendiu puternic a izbucnit ieri după-amiază la un bloc din Huşi, în judeţul Vaslui. Flăcările puternice au cuprins din senin acoperişul clădirii de patru etaje şi s-au extins rapid la apartamente. Acoperişul a fost distrus în totalitate, iar 20 de locuinţe vor avea nevoie de reparaţii. 11 persoane s-au intoxicat cu fum, iar un proprietar a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au suferit atac de panică. 

de Redactia Observator

la 22.08.2023, 08:16

Vezi și

Incendiul violent a izbucnit în jurul orei prânzului. Când au văzut fumul negru şi flăcările, oamenii care se aflau în apropiere au sunat îngroziţi la 112.

Acoperişul unui bloc din Huşi distrus complet, după ce a luat foc din senin

Localnici: Eram aici, de aici am văzut. Am fugit şi am apucat să închid un geam. A izbucnit focul de pe casă scării şi am plecat că m-a învăluit fumul şi nu am putut să mai stau acolo.

- Cum e casa mea...Doamne, nu mai pot! 

Pe acelaşi subiect

- Tatăl meu are garsoniera sus. A urcat, a văzut focul pe casa scării şi am sunat imediat la pompieri. Foarte mari erau flăcările. 

Focul s-a extins cu repeziciune din cauza materialelor ușor inflamabile şi a afectat, în doar câteva minute, o suprafaţă de aproximativ 500 de mp.

Marius Stanciu - ISU Vaslui: La sosirea echipajelor de interventie, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperişului şi exista pericolul de propagare la celaltate apartamente.

Treizeci de locatari au fost evacuaţi de pompieri, iar şase au reuşit să iasă singuri din locuinţe. 11 persoane s-au intoxicat cu fum, iar unul dintre proprietari a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au suferit atac de panică. 

Localnici: Sutem 17 familii pe etaj. Vă daţi seama când a iesit toata lumea afara, nici nu vedeam. Când am ieşit  afară din bloc, flacăra acoperise tot etajul patru. Imediat s-a împraştiat focul, este acoperişit din lemn. 

Acoperişul a fost distrus în totalitate, iar 20 de locuinţe vor avea nevoie de reparaţii. În urma verificărilor s-a constatat că focul ar fi pornit din cauza unui scurtcircuit produs la o instalație electrică improvizată. 

Un incendiu asemănător a avut loc şi în Vrancea. O anexă a fost curpinsă de flăcări, iar focul s-a extins rapid la acoperişul unui bloc. Toate apartamentele au fost afectate de incendiu, iar în total, 500 de metri pătraţi s-au făcut scrum. 

Cristina Pîrvu, ISU Vrancea: Locatari s-au autoevacuat, iar echipajul SMURD a acordat primul ajutor unei femei care prezenta atac de panică. Femeia a refuzat transportul la spital. 

Cauza incendiului aici este autoaprinderea unei substanţe depozitate în anexă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » "Cum e casa mea. Doamne, nu mai pot!" Acoperişul unui bloc din Huşi distrus complet, după ce a luat foc din senin: 20 de locuinţe vor avea nevoie de reparaţii