Antena Meniu Search
x

Video Cum s-a "împotmolit" Cupa Mondială de Sărit cu Parapanta din Braşov chiar înainte să înceapă. Zeci de sportivi au rămas blocaţi două ore în telescaun

Zeci de parapantişti au rămas în aer în timp ce încercau să participe la o competiţie mondială în Braşov. Telescaunul în care se aflau s-a blocat după ce unul dintre ei a apăsat butonul de urgenţă. Aproape două ore au aşteptat la aproape 10 metri înălţime să fie salvaţi. Într-un final, telescaunul a fost repus în funcţiune, fără ca nimeni să fie rănit. 

de Redactia Observator

la 26.06.2023, 21:57

Vezi și

"Acum vine să mă salveze. Mulţumesc, băieţi! Mulţumesc!", spune unul dintre sportivii blocaţi în telescaun. Este finalul fericit al unei misiuni dificile. Aproape două ore au stat suspendaţi la zece metri înălţime sportivii veniţi să participe la Cupa Mondială de Sărit cu Parapanta. 

Blocaţi două ore în telescaun

Prima zi a Cupei Mondiale de Sărit cu Parapanta a început cu stângul în Braşov. La ora 11, un apel la 112 anunţa că 35 de oameni, sunt blocaţi în telescaunul Bunloc din Săcele. "Am stat acolo în total o oră, o oră şi jumătate. A fost ok, a început să plouă la un moment dat. Dacă încercai să cobori singur, te puteai răni. Nu era o opţiune să sari", spune Bogdan, parapantist din Polonia. 

"E prima oară când văd aşa ceva. Toţi piloţii au fost calmi şi au realizat că e prea târziu ca să mai ducă la îndeplinire proba. Mâine e o noua zi", adaugă Andreas Maleki, parapantist din Germania.

Pe acelaşi subiect

Zeci de salvatori montani din Braşov, Zărneşti, Săcele şi Râşnov au încercat să-i recupereze pe sportivi. Abia după ce 12 parapantişti au fost coborâţi într-un rapel dirijat, telescaunul a putut fi repus în funcţiune. "S-au format echipe multiple din cate trei salvatori, s-au dus la fiecare pilon, s-au căţărat pe el şi au început coborârea efectivă a persoanelor de la o înălţime de 7-8 metri", a declarat Sebastian Marinescu, director Salvamont Braşov.

Sportivii urmau să urce pe munte cu telescaunul pentru prima probă de concurs. Neîndemânarea unuia dintre ei a amânat însă startul competiţiei. "A fost un parapantist care, în loc să-şi pună parapanta, s-a împiedicat şi, ca să nu se lovească, a trebuit să oprim inslaţia. Inslataţia fiind plină până sus, când am dat să o repornim, datorita balansului creat, că era linia foarte grea", a explicat Costantinescu Virgil, administrator. 

În luna aprilie a anului trecut, zeci de turişti au rămas blocați în telescaunul din staţiunea Vatra Dornei. Atunci, un bărbat ar fi intrat cu maşina de teren în instalaţia de transport pe cablu

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Cum s-a "împotmolit" Cupa Mondială de Sărit cu Parapanta din Braşov chiar înainte să înceapă. Zeci de sportivi au rămas blocaţi două ore în telescaun