Antena Meniu Search
x

Cutremur în Italia, resimţit în regiunea centrală Abruzzo. Seismul s-a produs la 31 de kilometri adâncime

Un seism cu magnitudinea 4,2 s-a produs miercuri într-o regiune situată pe coasta italiană a Mării Adriatice.

Un seism cu magnitudinea 4,2 s-a produs miercuri într-o regiune situată pe coasta italiană a Mării Adriatice, au anunţat specialiştii de la Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV) din Italia, citaţi de DPA. 

Epicentrul cutremurului a fost localizat la aproximativ un kilometru de oraşul Acquaviva di Collecroce, la o adâncime de 31 de kilometri, potrivit INGV. 

Agenţia de presă italiană ANSA a anunţat că seismul a fost resimţit în mai multe zone din regiunea Abruzzo. Deocamdată nu au fost raportate pagube materiale. 

   Între august 2016 şi ianuarie 2017, patru cutremure de pământ cu magnitudini cuprinse între 5,4 şi 6,5 s-au produs într-o zonă din centrul Italiei care cuprinde regiunile Lazio, Umbria, Marche şi Abruzzo.

   Acele cutremure au provocat pagube materiale importante, au distrus clădiri din numeroase oraşe şi sate şi au cauzat peste 300 de victime, inclusiv 29 de decese în rândul unor persoane care au fost surprinse de o avalanşă provocată de unul dintre seisme.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cutremur în Italia, resimţit în regiunea centrală Abruzzo. Seismul s-a produs la 31 de kilometri adâncime