Antena Meniu Search
x

Dacia ar putea participa în urmatorul sezon de Formula 1

Sătulă de şoselele româneşti, Dacia ar putea să îşi lase urmele de cauciuc pe pistele circuitelor de Formula 1.

Vezi și

 Sătulă de şoselele româneşti, Dacia ar putea să îşi lase urmele de cauciuc pe pistele circuitelor de Formula 1. Ţara noastră poate intra cu o echipă în Campionatul Mondial de Formula 1 chiar în sezonul viitor, în 2015.

Informaţiile au pornit ca un zvon, dar au prins viteză pe ultima şicană. Organizatorii încă nu confirmă. Dar nici nu infirmă. Nu au de ce. Producător de automobile avem, la fel şi de motoare. Şi nici piloţii noştri nu sunt mai prejos. Iar avantajele financiare sunt sigure. Dar şi costurile. Întreaga investiţie este una privată.

Sfatul unui cunoscut pilot de Formula 1 i-a ispirat şi pe români. Da, ţara noastră se pregăteşte pentru Marele Circ. Un german de origine română lucrează la un proiect prin care o echipa din România să ia startul în sezonul 2015 al Formulei 1. Motorul va fi marca Dacia.

Visul pare mai aproape ca oricând de realitate prin intermediul unei companii româneşti, importatoare a mărcii Ferarri în ţara noastră. Proiectul a fost secret. Şi nu prea.

Trei piloţi sunt deja în România. Însă, pe lângă talent şi voinţă, echipa mai are nevoie şi de investiţii. Deocamdată, private. Colin Kolles, germanul de origine română, va pune la dispoziţie sediul său din Bavaria, staff-ul necesar, plus componentele maşinii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Dacia ar putea participa în urmatorul sezon de Formula 1