Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Dan Diaconescu a fost eliberat condiţionat. Primele declaraţii la ieşirea din închisoare (VIDEO)

Dan Diaconescu a fost eliberat condiţionat. La ieşirea din penitenciarul Jilava acesta a făcut primele declaraţii.

de Redactia Observator

la 29.11.2017 , 20:11

Dan Diaconescu a fost eliberat condiţionat. La ieşirea din penitenciarul Jilava a făcut primele declaraţii. 

În faţa penitenciarului, Dan Diaconescu le-a transmis jurnaliştilor şi celor care îl aşteptau: "Dacă vreţi să vedeţi cum e în puşcărie, faceţi-vă televiziuni de succes şi partide de succes!".​

Articolul continuă după reclamă

Tribunalul Ilfov a decis, astăzi, ca omul de afaceri Dan Diaconescu să fie eliberat condiţionat din închisoare, după ce acesta a executat efectiv la Penitenciarul Rahova aproape doi ani şi opt luni din pedeapsa de cinci ani şi şase luni închisoare primită pentru şantaj.

Pe acelaşi subiect

Decizia este definitivă, urmând ca Dan Diaconescu să fie eliberat în cursul zilei de miercuri.

"Vreau să îi faceţi un cadou frumos de Moş Nicolae fetiţei mele. Nu a mai avut nici tată nici bunic, de trei ani de zile", a spus Dan Diaconescu miercuri, în faţa judecătorilor care au decis eliberarea sa.

Judecătoria sectorului 4 a decis, iniţial, că Dan Diaconescu poate fi eliberat condiționat pentru că "și-a format o atitudine corectă față de valorile sociale" și pentru că a primit 186 de zile compensatorii, dar procurorii DNA au contestat aceste motive și dosarul a ajuns la Tribunalul Ilfov.

Dan Diaconescu a cerut să fie eliberat condiţionat în baza Legii 169/2017 privind recursul compensatoriu, care prevede scăderea a 6 zile din pedeapsă pentru 30 de zile petrecute în condiţii improprii în închisoare.

Pe 4 martie 2015, Diaconescu a fost condamnat la cinci ani şi şase luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. În acelaşi dosar, fostul realizator OTV Doru Pârv a fost condamnat la patru ani închisoare cu executare pentru şantaj şi interzicerea desfăşurării oricărei activităţi în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de cinci ani, iar Mitruş Ghezea, fost realizator la OTV, a fost condamnat la doi ani şi şase luni închisoare cu executare tot pentru şantaj.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiţiei pentru două infracţiuni de şantaj.

Potrivit DNA, în perioada mai - septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât şi indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, asupra lui Ion Moţ, primar al comunei arădene Zarand, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 euro.

Sub presiunea acestor ameninţări, primarul Ion Moţ i-a remis lui Doru Pârv suma de 30.000 de euro şi 42.000 de lei, scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu.

De asemenea, procurorii îl mai acuză pe Dan Diaconescu că, în cursul lunii aprilie 2005, a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, cât şi indirect, prin intermediul lui Mitruş Ghezea, realizatorul emisiunii 'Semnal de alarmă', difuzată pe acelaşi post de televiziune, asupra omului de afaceri Paul Petru Ţârdea, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi pregătite variante în caz de blackout?
Observator » Evenimente » Dan Diaconescu a fost eliberat condiţionat. Primele declaraţii la ieşirea din închisoare (VIDEO)