Antena Meniu Search
x

Video Daria, copilul-miracol care a luptat pentru viață. După un an și jumătate petrecut în spital, fetița a ajuns acasă

Dublă sărbătoare în casa unei familii de români din Italia. Fetiţa lor, Daria, este acasă pentru prima dată după ce a petrecut un an şi jumătate de viaţă în spital. Toate problemele nu i-au descurajat însă. Urmăriţi un reportaj exclusiv marca Observator. 

de Redactia Observator

la 02.05.2021, 20:35

Vezi și

Daria e la prima ei interacţiune cu natura. Până la un an şi jumătate, întregul ei univers a fost salonul de spital.

Adrian Anghel, tatăl Dariei: "O plimbăm prin parc ca să cunoască şi ea lumea exterioară, sunetul păsărilor, adierea vântului".

Daria s-a născut cu o malformaţie gravă, dar şi foarte rară. Intestinele i s-au format în locul plămânului. A avut nevoie de trei operaţii de reconstrucţie.

Adrian Anghel, tatăl Dariei: "Au apărut multe complicaţii. A fost foarte greu!"

Pe acelaşi subiect

Ca şi cum suferinţele din primul an de viaţă nu ar fi fost de-ajuns, coşmarul părinţilor a devenit şi mai negru: Daria a făcut COVID. În cazul ei, prognosticul era rezervat, mai ales că avea nevoie de un transplant de ficat. Părinţii i-au fost alături în fiecare clipă, dar cu rândul.

O șansă la viață

S-au mutat din Timişoara în Italia tocmai pentru ca ea să aibă o şansă la viaţă. În România, li s-a spus chiar să renunţe la sarcină. Primul Paşte împreună este un dublu miracol.

Adrian Anghel, tatăl Dariei: "Este primul Paşte şi prima sărbătoare petrecută împreună ca şi familie. Este o luptătoare, este o învingătoare. Este un simbol al speranţei".

Familia Anghel va rămâne în Torino cel puţin până la sfârşitul anului. Pentru ca Daria să fie aproape de medicii care au avut-o în grijă în ultimii doi ani, încă de când era în burta mamei.

"Fără Dumnezeu nu am fi trecut cu bine prin ce am trecut până la final".

Cea mai mare comunitate de români din Europa a sărbătorit Paştele în Italia în condiţii stricte. În biserici distanţarea a fost obligatorie, la fel şi masca de protecţie. Nu au fost permise procesiunile, iar slujba a fost organizată peste tot cu câteva ore în avans pentru a respecta carantina de noapte care începe la ora 22.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Daria, copilul-miracol care a luptat pentru viață. După un an și jumătate petrecut în spital, fetița a ajuns acasă