Video De la iarnă, sunt interzise întreruperile de căldură şi apă caldă. Nicuşor Dan a anunţat deja că nu va putea respecta legea
De la iarnă, întreruperile de căldură şi apă caldă vor fi interzise prin lege. Doar ca legea nu ne ajuta nici la duş şi nici la încălzit în Bucureşti. O recunoaşte şi primarul Nicuşor Dan care a anunţat deja că vor fi şi iarna viitoare întreruperi. În acest moment de exempu, sunt zone fără apă caldă în Bucureşti de mai bine de 4 săptămâni.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Se întâmplă din nou de aproape o lună în sectoarele doi şi trei. de data asta, oamenii nu mai au apă caldă pentru că cel mai mare CET al Capitalei este în revizie tehnică iar celelalte nu sunt suficient de puternice pentru tot oraşul. "De o lună de zile ne-au oprit complet apa caldă. Practic pe ţeavă vine apă rece. 3 oale de apă de 15 kg să încălzeşti pe foc şi dimineaţa şi seara. E groaznic să te speli în lighean. Mă gândesc să îi dau în judecată şi să le cer daune morale", a declarat un locatar.
Apa intră în instalaţii la jumătate din temperatura normală. Un proiect de lege impune deocamdată doar pe hârtie ca astfel de situaţii să nu aibă loc pe perioada iernii. În practică însă, inclusiv primarul Capitalei recunoaşte că nu este posibil. "Deci eu estimez, nu am spus că o să facem nimic, dar am spus că iarna 2021-2022 o să fie mai bună decât iarna 2020-2021. Pe acele bucăţi unde se fac lucrări, opririle sunt extrem de mici în sensul de 12 ore", spune Nicuşor Dan, primarul Capitalei.
Astfel de opriri vor fi sancţionate începând cu anul acesta. Pentru a evita amenzile, municipalitatea ar trebui să pregătească deja soluţii de avarie. "Dacă nu se ia nicio măsură pentru a începe de pe acum construcţia de centrale alternative în punctele termice, nu prea văd o altă variantă decât să plătească amenzi", a declarat Ioan Mang, vicepreşedinte comisia de industrii.
Amenzi suportate de furnizorul de agent termic care spune că noua lege este aberantă. "În cazul în care e avarie, e avarie! Nu poate exista o lege... Dăm o lege prin care nu mai există accidente în Bucureşti. Nu e posibil!", spune Claudiu Creţu, director Termoenergetica. În august, încep lucrări de înlocuire pentru 40 de kilometri de ţevi de termoficare. Asta înseamnă şi alte întreruperi pe lângă avariile obişnuite.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰