Antena Meniu Search
x

Video De la sancţiuni de 200 de lei la 2.500 de lei. Măsura luată după ce 50% din şoferii amendaţi pentru parcare nu au plătit nimic

Amenzi cât un salariu minim pe economie pentru şoferii care nu plătesc parcarea în centrul Capitalei. Mai exact, 2.500 de lei pentru cei care nu achită tariful dar nici sancţiunea de 200 de lei. Şi nu sunt deloc puţini. Unul din doi şoferi amendat acum ignoră hărtiile primite de la poliţştii locali. Deocamdată proiectul e în dezbatere publică. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 01.08.2023, 20:11

Vezi și

Şoferii ar putea să rămână cu o gaură în buget dacă nu plătesc tariful de parcare în centrul capitalei. Edilii vor să înăsprească regulile. În primele 15 minute de când vă lăsaţi maşina în parcare trebuie să achitaţi taxa. În caz contrar veţi primii o amendă de 200 de lei. Dacă nici pe aceasta nu o veţi plăti în termen de 15 zile atunci veţi fi sancţionat suplimentar cu o sumă cuprinsă între 1.500 şi 2.500 de lei.

Pentru persoanele juridice, amenda ajunge la 5.000 de lei, dublu faţă de amenda maximă pentru viteză.

Bărbat: Nu cred că veniturile românilor se ridică la nivelul pe care vrea primăria să îl introducă. E cam mult, 2.500 de lei pentru o amendă. Mi se pare mult. 1.000 de lei, 1.200 de lei mi se pare corect.

Bărbat: Exagerat de mult.

Pe acelaşi subiect

Pentru persoanele juridice, amenda ajunge la 5.000 de lei

Mulţi sunt şi cei care nu plătesc. În ultimul an şi jumătate, din cei 140.000 de şoferi amendaţi, nici jumătate nu au plătit.

Cristian Olaru, director Compania Municipală de Parking: Se introduce o contravenţie nouă pentru neplata notei de constatare. Acest atribut este al politiei locale. Poliţia Locală va comunica notele de constatare clienţilor, utilizatorilor sau proprietarilor şi neplata notei de constatare devine contravenţie.

Pe lângă angajaţii primăriei, maşinile dotate cu softuri inteligente verifică străzile din centru în fiecare oră.

Primăria vrea să monteze bariere şi camere de supraveghere în toate parcările publice

Andreea Milea, reporter Observator: O astfel de maşină poate scana, pe oră, între 600 şi 3.000 de maşini, în funcţie de trafic. Media în Bucureşti este de 700 de maşini pe oră. Şi chiar acum încercăm să scanăm maşinile de pe Schitu Măgureanu. Cum procedăm? De aici dăm drumul la camere şi scanăm maşinile de pe partea dreaptă. Vede toate numerele.

Amenzile şi controalele i-au speriat pe unii şoferi. În parcările publice bate vântul, remarcă mulţi care acum găsesc imediat un loc de parcare.

Până la finalul anului, primăria vrea să monteze bariere şi camere de supraveghere în toate parcările publice şi să mai scoată pe şosea 6 maşini de control. În plus, vor monta şi parkometre: aparate cu ajutorul cărora şoferii să plătească tarifele de parcare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » De la sancţiuni de 200 de lei la 2.500 de lei. Măsura luată după ce 50% din şoferii amendaţi pentru parcare nu au plătit nimic