Antena Meniu Search
x

Nicio masă fără fasole cu ciolan, de 1 Decembrie! Chef Scărlătescu le-a gătit 10.000 de porţii celor din oraşul Unirii

De Ziua Naţională, de pe mesele românilor nu are cum să lipsească fasolea cu ciolan. Mâncarea tradiţională s-a servit în toate colţurile ţării

Vezi și

De Ziua Naţională, de pe mesele românilor nu are cum să lipsească fasolea cu ciolan. Nu e de mirare că foarte greu puteai găsi casă în care gospodarul să nu se aşeze la masă şi să nu guste din deliciosul fel de mâncare tradiţional, devenit simbolul gastronomic al zilei naţionale.

Dacă Ziua Naţională ar fi un fel de mâncare, fără îndoială că aceasta ar fi fasolea cu ciolan. 

Preparatul a devenit sinonim cu ziua de 1 Decembrie. În Bucureşti, la târgul din Orăşelul Copiilor, bucătarii s-au apucat de treabă din zori. Au avut de servit 2.500 de porţii, iar cele 100 de kilograme de fasole au fiert încă de la ora 6 dimineaţa.

În oraşul Unirii, Alba Iulia, fasolea cu ciolan nu putea lipsi din meniul festiv. Iar oamenii au avut ocazia să guste din preparatul marca Chef Scărlătescu. 10,000 de porţii au fiert în ceaun. Juratul de la Chefi la Cuţite a fost ajutat de o echipă de 20 de bucătari profesionişti, printre care şi Geani, câştigător al show-ului culinar. 

Brăilenii au fost atât de pofticioşi, încât fasolea a fost servită chiar înainte de începerea festivitităţilor. 

Maramureşul rămâne tărâmul tradiţiilor respectate cu sfinţenie. 

În Reşiţa, de 1 Decembrie, elevii s-au întors la şcoală. Niciunul nu s-a supărat însă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Evenimente » Nicio masă fără fasole cu ciolan, de 1 Decembrie! Chef Scărlătescu le-a gătit 10.000 de porţii celor din oraşul Unirii