Antena Meniu Search
x

Video Decăderea lui Roman Abramovici. Lăsat fără Chelsea și cu activele înghețate, oligarhul și-a salvat mega-iahtul Solaris

Sacţiunile vin pe bandă rulantă atât pentru Federaţia Rusă, cât şi pentru Vladimir Putin, însă ţintesc puternic şi oligarhii ruşi. Roman Abramovici, cel mai cunoscut dintre bogaţii Moscovei, îşi vede decăderea cu ochii: are deja activele îngheţate în Marea Britanie şi a fost demis din funcţia de preşedinte al clubului de fotbal Chelsea. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 14.03.2022, 13:37

Vezi și

Frica de a rămâne fără bijuteria de peste 511 de milioane de euro l-a făcut pe Roman Abramovici să îşi mute yacht-ul în Muntenegru, ţară care nu este membră a Uniunii Europene şi în care sancţiunile asupra oligarhilor nu se pot aplica.

Miliardarul rus, cu o avere estimată la peste 12 miliarde de dolari, a primit ambarcaţiunea anul trecut şi l-a numit Solaris, după celebrul roman cu acelaşi nume. Yahtul are, printre altele, 48 de camere, dintre care 36 de lux, un lift pentru cele 8 niveluri, o sală de forţă şi multe piscine. "Solaris" este echipat chiar și cu 20 de ski-jet-uri, elicopter și submarin. 

Reporter: Vor veni mai multe sancţiuni împotriva oligarhilor?

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Ne-am aliat pentru a face asta şi cu siguranţă o vom face.

Pe acelaşi subiect

Roman Abramovici nu şi-a putut salva alte bunuri

Avea planuri mari cu imperiul său imobiliar din Regat, care include un conac cu 15 dormitoare în Grădinile Palatului Kensington. Însă activele au fost complet îngheţate. Lovitura de graţie a fost însă anularea licenţei de conducător al clubului de fotbal Chelsea. Clubul va primi o licenţă specială pentru a-şi putea continua activitatea, însă vânzarea lui stă pe loc. În urma sancţiunilor, magazinul clubului s-a închis temporar.

Deşi Roman Abramovici figurează pe lista britanică a sancţiunilor îndreptate către apropiaţii lui Vladimir Putin, oligarhul a dezminţit legătura cu liderul rus. Miliardarul s-a arătat de partea ucrainenilor şi a răspuns la cererea oficialilor de a participa la negocierile dintre Rusia şi Ucraina, în Belarus.

Celebrul miliardar nu este, însă, singurul care plăteşte scump invazia lui Putin. Lista celor sancţionaţi de Uniunea Europeană cuprinde peste 800 de cetăţeni ruşi, printre care şi ginerele lui Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Decăderea lui Roman Abramovici. Lăsat fără Chelsea și cu activele înghețate, oligarhul și-a salvat mega-iahtul Solaris