Antena Meniu Search
x

Foto Roman Abramovici nu mai este directorul Chelsea Londra. Decizia Premier League

Premier League a anunţat, sâmbătă, că i-a retras proprietarului rus al echipei de fotbal Chelsea Londra, Roman Abramovici, licenţa de conducător de club, ca urmare a îngheţării averii sale de către guvernul britanic, informează AFP.

de Redactia Observator

la 12.03.2022, 16:28

magnatul Roman Abramovici
Roman Abramovici nu mai este proprietarul și directorul Chelsea Londra. Decizia Premier League - Profimedia Images

"Ca urmare a sancţiunilor impuse de guvernul britanic, consiliul de administraţie al Premier League i-a ridicat lui Roman Abramovici rolul de director al Chelsea Football Club", a transmis organizatorul campionatului englez de fotbal.

"Această decizie nu are niciun impact asupra capacităţii clubului de a se antrena şi a disputa meciuri, conform dispoziţiei de licenţă acordată clubului de guvern şi care va expira pe 31 mai", se mai arată în comunicat, potrivit AGERPRES.

Numele miliardarului rus figurează pe lista britanică a sancţiunilor vizând conturile şi companiile magnaţilor pro-Kremlin, Roman Abramovici fiind descris ca un oligarh cu o legătură strânsă de decenii cu preşedintele rus Vladimir Putin. Abramovici a dezminţit însă astfel de legături.

Abramovici a anunţat săptămâna trecută că scoate la vânzare clubul londonez, dar procesul este incert în prezent, întrucât activitatea lui Chelsea este reglementată acum de o licenţă specială guvernamentală.

Pe acelaşi subiect

Roman Abramovici ar fi implicat în negocierile dintre Rusia și Ucraina, la cererea Kievului

Roman Abramovici ar fi fost rugat de ucraineni să ajute la facilitarea negocierilor din Belarus. Proprietarul clubului de fotbal Chelsea ar fi mers în Belarus, pentru a participa la discuții, potrivit informațiilor obținute de publicația The Jerusalem Post.

Ambasadorul Ucrainei în Israel, Yevgen Kornichuk, nu a comentat implicarea lui Abramovici în discuții, dar a spus că "apreciem pe oricine poate ajuta, dacă are suficientă influență".

Un purtător de cuvânt al lui Abramovici nu a comentat informațiile conform cărora s-ar afla în Belarus, dar a confirmat că a fost abordat de oficialii ucraineni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Roman Abramovici nu mai este directorul Chelsea Londra. Decizia Premier League