Antena Meniu Search
x

PRIMA DECLARAŢIE dată de Cristi Boureanu după ce a fost ARESTAT! "Poliţistul mi-a spus că o să vadă toată ţara cât de prost sunt şi mi-a arătat un deget care ... "

După trei săptămâni, magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au decis plasarea în arest la domiciliu a fostului deputat Cristian Boureanu, cercetat pentru ultraj. 

După trei săptămâni, magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au decis plasarea în arest la domiciliu a fostului deputat Cristian Boureanu, cercetat pentru ultraj. 

"(...) Înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Boureanu Cristian Alexandru cu măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. (...) Impune inculpatului Boureanu Cristian Alexandru să nu părăsească imobilul unde locuieşte fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza”, se arată în decizia instanţei.

Potrivit acesteia, pe durata arestului la domiciliu, Boureanu trebuie să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat, nu poate comunica cu persoanele vătămate sau cu membri de familie ai acestora şi cu martorii.

În declaraţia dată de Boureanu în faţa judecătorilor, la o zi după incident, fostul deputat susţine că a fost provocat de poliţişti şi că regretă o parte din acţiunile sale.

"Precizez că regret o parte din acţiunile mele de seara trecută şi în continuare arăt că în desfăşurarea faptelor au fost două momente diferite, un prim moment în care am plecat de la restaurantul Grill împreună cu martora Dincă Laura şi cu un angajat al restaurantului pe post de şofer, acesta din urmă conducând autoturismul întrucât eu consumasem alcool când pe distanţa parcul Hersătrău spre Charles de Gaulle un filtru de poliţie aflat în apropierea ambasadei Chinei a oprit autoturismul proprietatea mea şi a solicitat documentele şoferului. Şoferul a prezentat documentele şi totodată eu am înmânat documentele autoturismului, după aceasta mi s-a permis să continuăm drumul astfel că am plecat în direcţia pieţei Charles de Gaulle.

În momentul în care am ajuns în rondul pieţei am fost opriţi de o maşină de poliţie care a venit din spate şi ne-a tăiat calea neputând preciza dacă este vorba de acelaşi echipaj care ne-a oprit iniţial având în vedere că la prima oprire erau dou echipaje de poliţie. Poliţistul cu care am avut altercaţia îmi bătuse în geam după care eu am deschis geamul portierei iar poliţistul mi-a spus primul lucru: "Să te văd Bourene cât de şmecher eşti!"

Eu l-am întrebat de ce trebuie să mă dau jos din maşină iar acesta fără o justificare mi-a spus că "o să văd eu", am deschis portiera şi atunci poliţistul cu care am avut discuţia şi un coleg m-au tras din maşină, în continuare am întrebat ce vor de la mine iar poliţiştii mi-au răspuns că o să văd în conţinutul procesului verbal.

Precizez că poliţistul în cauză mi-a precizat tot timpul fiind de faţă şi alte organe de poliţie şi alte persoane "m-ai lovit, o să te duci la puşcărie" şi mi-a arătat un deget care avea o pată ânge, spunându-mi că eu l-am lovit.

După acest moment eu am rămas cu martora Dincă Laura la autoturismul meu iar organele de poliţie au fost la o distanţă de aproximativ 3-4 metri şi au început să scrie un proces-verbal.

În aceste condiţii nu înţeleg cum pot fi acuzat că am fost recalcitrant şi că lovisem poliţistul, dacă aş fi avut un atare comportament cum organele de poliţie au stat fără să mă imobilizeze, mai ales că eu consumasem alcool. În timp ce eu stăteam în autoturismul meu şi organele de poliţie completau documente poliţistul persoana vătămată mi-a spus continuu că o să dea caseta la presă "să vadă toată ţara cât de prost sunt".

În tot acest timp au fost şi alte provocări, persoana vătămată spunând "hai deputatule, să te văd" chiar dacă eu i-am menţionat că nu mai sunt deputat de mult timp.

Precizez că în acest timp la un moment dat persoana vătămată m-a înjurat de mamă iar aceasta este moartă. Precizez că eu am fost provocat în tot acest timp doar de o singură persoană, poliţistul persoană vătămată. Nu sunt un pericol public, întrucât nu pot pune în pericol integritatea altor participanţi la eveniment, nu pot influenţa cercetările. 

Din punctul meu de vedere nu înţeleg de ce ar trebui să fiu reţinut 30 de zile, cu atât mai mult cu cât sunt la prima abatere şi am fost vizibil şi evident provocat datorită statutului meu de persoană publică. Regret ceea ce s-a întâmplat şi oricum cariera mea de persoană publică este compromisă. Am încercat cât am putut de mult să evit contactul cu acea persoană. 

Este evident că ceea ce se vede pe înregistrările video că eu şi unul dintre poliţişti nu ne-am comportat cum trebuie ieri seară. (...) Precizez că dacă totuşi am claxonat, acest lucru l-am făcut de departe dar în niciun caz nu am arătat semne obscene şi nici nu am proferat cuvinte triviale, având în vedere că plecasem în relaţii fireşti cu echipajul de poliţie".

Ce mai puteţi citi pe OBSERVATOR.TV:

IMAGINI DE INFARCT cu SINGURA ELEVĂ din Timişoara care a reuşit să ia ZECE PE LINIE la Bacalaureat! 

O nouă PISTĂ în cazul morţii Andradei, studenta la Medicină care s-a aruncat de la etaj, în Oradea! Ce s-a întâmplat, de fapt, în noaptea TRAGEDIEI

REZULTATE BACALAUREAT 2017 edu.ro. Află AICI notele afișate din toate judeţele​

ATAC ARMAT! Sunt ZECI DE VICTIME, după explozia unei RACHETE pe o PLAJĂ

De azi, BNR pune în circulaţie o nouă MONEDĂ! Ce valoare are şi cum arată​

IMPACT DEVASTATOR! O tânără de 33 de ani este ZDROBITĂ de o maşină, în timp ce traversează neregulamentar! Totul a fost filmat (VIDEO ŞOCANT)​

ADMITERE LICEU 2017. Cum se face REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ şi care este noul ALGORITM de calcul al mediei de admitere. SCHIMBĂRI importante, din acest an

Un nou caz de VIOLENŢĂ EXTREMĂ între eleve! O gaşcă de fete i-au cărat PUMNI şi PICIOARE unei adolescente, apoi i-au cerut taxă de protecţie

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » PRIMA DECLARAŢIE dată de Cristi Boureanu după ce a fost ARESTAT! "Poliţistul mi-a spus că o să vadă toată ţara cât de prost sunt şi mi-a arătat un deget care ... "