Antena Meniu Search
x

Video Decor de poveste la Topliţa. Turiştii veniţi să sărbătorească Crăciunul pe rit vechi, întâmpinaţi de zăpadă: "Este fantastic, o adevărată minune"

În staţiunile de la munte s-a făcut schimb de turişti. Deşi vacanţa de sărbători s-a încheiat pentru cei mai mulţi dintre români, pârtiile sunt în continuare animate. Cei care şi-au petrecut Revelionul la munte au plecat şi le-au predat ştafeta vecinilor de peste Prut care ieri au sărbătorit prima zi a Crăciunui pe rit vechi.

de Redactia Observator

la 08.01.2024, 08:46

Vezi și

Adrenalina a fost cuvântul de ordine pe pârtia din Topliţa. Într-un decor de poveste, cu zăpadă din belşug şi schiurile la purtător petrecăreţii pe stil vechi nu au pierdut vremea şi-au făcut pârtie spre distracţie. 

Turistă: Prelungim sărbătorile cu întreaga familie. Acum vrem să ne petrecem ziua cu zăpadă ca de sărbători să fie.

De cealaltă parte, vecinii de peste Prut care au vrut să petreacă prima zi de Crăciun la înălţime, au ales ca destinaţie de vacanţă staţiunea Harghita-Băi.

Turist din Chişinău: Este minunat. Am venit după zăpadă, după voie bună. Îmi place mult că este zăpadă. Sunt foarte multe pârtii. Ne putem da cu schiurile, cu săniile în fiecare seară, în fiecare zi. 

Turistă din Chişinău: Am venit aici pentru că de câţiva ani vin la Harghita-Băi şi îmi place foarte, foarte tare. Nu aş schimba-o pe nicio altă zonă. Am venit acum cu copiii ca să le oferim acest miracol, acest spectacol de iarnă. 

Iar spiritul sărbătorilor de iarnă i-a cucerit pe cei mici încă din prima clipă. 

Copil: Aici este foarte super, mai ales aici, la Harghita Băi, la pârtiile acelea cu schiurile şi cu sania. 

Copil: Mie îmi place să mă dau pe schiuri pentru că este foarte multă zăpadă şi aluneci foarte tare. 

Dacă vecinii sunt în toiul distracţiei, în ultima zi de vacanţă, românii au lăsat de-o parte schiurile şi s-au aventurat în drumeţii. 

Turistă: Putem să zărim în depărtare şi munţii şi peisajul care într-o vreme frumoasă este excelent. 

Turistă: Suntem aproape la 1800 metri. Acum intră ceaţa, dar de altfel avem o zăpadă destul de mare, aproape de un metru. Este fantastic. Suntem foarte norocoşi că avem zăpadă. 

Turistă: Au ieşit nişte fotografii absolut superbe. Zăpada după brazi în bătaia vântului. E o adevărată minute, la 1700 de metri, merită tot efortul. 

Turiştii care aleg ca destinaţie de vacanţă staţiunea Harghita Băi şi vor să ajungă pe cel mai înalt vârf montan au posibilitatea să facă această călătorie cu un Climber Taxi. O plimbare pentru care trebuie să scoată din buzunar 100 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Decor de poveste la Topliţa. Turiştii veniţi să sărbătorească Crăciunul pe rit vechi, întâmpinaţi de zăpadă: "Este fantastic, o adevărată minune"