Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Dezastru pe calea ferată. Tronsonul care leagă Galaţi de Bârlad a fost compet distrus de inundaţiile catastrofale

Ploile torențiale care dus la inundații istorice în sudul Moldovei, în acest weekend, au distrus complet tronsonul de cale ferată care lega Galațiul de Bârlad. Imaginile cutremurătoare, publicate pe reţelele de socializare, arată dimensiunea dezastrului.

de Redactia Observator

la 16.09.2024 , 18:17

Nouă trenuri circulau zilnic pe fiecare sens, pe tronsonul de cale ferată care lega Galațiul de Bârlad, acum distrus în totalitate de ploile devastatoare.

În unele locuri, șina a rămas suspendată în aer, după ce s-a surpat terenul. 

CFR Călători: Trenurile Dacia circulă doar până la Budapesta

Vezi și

Trenurile Dacia vor circula doar până la Budapesta, anunță CFR Călători. Conform companiei, operatorul austriac OBB a transmis că linia Viena – Hegyeshalom este închisă până marți, la ora 23.59. "Din informațiile primite de la compania feroviară OBB – Austria, linia Viena – Hegyeshalom este închisă până la data de 17.09.2024, ora 23:59. În aceste condiții, până la noi informații de la OBB – Austria, trenurile internaționale Dacia IR 347 / IR 346 Viena – Budapesta – Curtici – Arad – Brașov – București Nord și retur vor circula numai de la/ până la Budapesta și retur", a informat luni CFR Călători. De asemenea, și trenurile IR 686 /IR 1842 și IR 687 / IR 1841 Viena – Budapesta – Valea lui Mihai – Baia Mare / Oradea și retur (grupe de vagoane de la /la trenul Dacia) sunt limitate la stația Budapesta și retur. Călătorii pot solicita fie restituirea tarifului biletului, fie prelungirea valabilității acestuia și achiziționarea unor noi rezervări de locuri.

Pe acelaşi subiect

Duminică, CFR Călători anunțat că trenul internațional Dacia 347 Viena – Budapesta – Arad – Brașov – București Nord nu a fost expediat din stația Viena, pe fondul condițiilor meteo nefavorabile ce au condus la inundații majore în Austria.

Codul roşu de inundaţii, prelungit în Galaţi, Vaslui şi Iaşi

Hidrologii au emis, luni, o nouă avertizare cod roșu de inundații pentru râuri din județele Iași, Vaslui și Galați. Avertizarea intră în această seară, la ora 18:00 și expiră marți, la ora 12:00.

Potrivit reprezentanţilor Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), sunt vizate râurile din bazinele hidrografice: Bârlad – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Vaslui – amonte S.H. Bârlad (judeţele: Vaslui şi Iaşi), Prut – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Drânceni (judeţele: Vaslui şi Galaţi) este cod roșu de inundații. Avertizarea intră în vigoare luni, la ora 18:00 și este în vigoare până marți, la ora 12:00.

În același interval este în vigoare o avertizare hidrologică de cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Negreşti – amonte S.H. Bârlad şi afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Bârlad (judeţele: Vaslui, Iaşi şi Galaţi), râul Bârlad – pe sectorul aval S.H. Bârlad (judeţele: Vaslui şi Galaţi), Siret – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Lungoci (judeţul Galaţi), Prut - afluenţii aferenţi sectorului amonte cu râul Jijia (judeţele: Botoşani şi Iaşi), Jijia – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Botoşani şi Iaşi), Prut - afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Jijia (judeţele: Iași, Vaslui și Galaţi).

De asemenea, luni, la ora 12, intră în vigoare atenționarea cod galben de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad (judeţele: Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bacău, Galaţi şi Vrancea), Siret – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Lungoci (judeţul Galaţi), Prut - afluenţii aferenţi sectorului amonte confluenţă cu râul Jijia (judeţele: Botoșani și Iași), Jijia (judeţele: Botoşani şi Iaşi) şi Prut - afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Jijia (judeţele: Iași, Vaslui și Galaţi). Această avertizare este în vigoare până marți, la miezul nopții.

Bilanţul potopului din Galaţi: 6 morţi, 5.500 de locuinţe avariate, 20.000 de oameni afectaţi

Bilanţul morţilor în inundaţiile din judeţul Galaţi a ajuns la şase. Trupul unui bărbat a fost descoperit ieri plutind pe marginea şoselei din comuna Slobozia Conachi. A fost purtat de viitură aproape 6 kilometri. Şi o persoană dispărută din localitatea Suhurlui a fost confirmată moartă aseară.

5.500 de locuinţe au fost avariate numai în judeţul Galaţi. 20.000 de oameni au fost afectaţi. În urma apelor, a rămas un strat gros de mâl care acoperă totul în case. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » Dezastru pe calea ferată. Tronsonul care leagă Galaţi de Bârlad a fost compet distrus de inundaţiile catastrofale