Antena Meniu Search
x

DOCUMENT. Modelul declaraţiei pe propria răspundere şi adeverinţa de la angajator pentru intervalul 22:00 - 05:00

Noile măsuri de limitare a circulaţiei au intrat în vigoare, la nivel național, pe 14 martie 2021. Astfel, nu mai putem circula liber, fără declarație, începând cu ora 22. Românii trebuie să știe că au nevoie să descarce noul formular, pentru că orele sunt diferite. Acum, interdicția e valabilă între orele 22.00 și 05.00.

de Redactia Observator

la 15.03.2021, 15:52

Poliţistul verifică actele unui şofer. Imagine ilustrativă
Poliţistul verifică actele unui şofer. Imagine ilustrativă - Hepta
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

De duminică, 14 martie, se poate ieși din casă, în intervalul 22:00 - 05:00, doar cu declarație pe propria răspundere sau cu o adeverință eliberată de angajator, în cazul celor care își desfășoară activitatea într-un interval care se suprapune cu cel cuprins între orele mai sus mențioate. Până acum, interdicția de deplasare în afara locuinței era valabilă între orele 23.00 și 05.00.

Autorităţile au publicat modelul declaraţiei pe proprie răspundere pentru deplasarea pe timpul nopţii şi al adeverinţei de la angajator.

Model declarație pe propria răspundere

Model adeverință angajator

 

Florin Cîțu: Nu există NICIUN scenariu în care România intră în lockdown

Guvernul a aprobat propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

Noua hotărâre de Guvern a intrat în vigoare în 14 martie şi modifică și intervalul orar al deplasării pe timp de noapte, urmând ca interdicția să fie valabilă între orele 22.00 și 05.00.

Cu toate acestea, premierul Florin Cîțu a dat asigurări că România nu va intra într-un nou lockdown.

”Nu există NICIUN scenariu în care România intră în lockdown. Am promis că ținem România deschisă de Crăciun și de Revelion, ne-am ținut de cuvânt. Vă asigur că așa va fi și în perioada Sărbătorilor de Paște”, a scris premierul Florin Cîțu, pe Facebook.

Florin Cîțu a scris că România urmează să primească milioane de doze de vaccin în următoarea perioadă și a subliniat că vom reveni ”la normalitate, împreună, dacă vom continua să fim responsabili”.

„Revenim la normalitate, împreună, dacă vom continua să fim responsabili! În luna martie primim 2.6 milioane doze de vaccin. În luna aprilie primim cel puțin 3.1 milioane doze de vaccin. Am avut grijă să aloc resursele necesare ca până la finalul lunii septembrie să avem cel puțin 10.4 milioane de români vaccinați cu ambele doze de vaccin”, a mai spus premierul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » DOCUMENT. Modelul declaraţiei pe propria răspundere şi adeverinţa de la angajator pentru intervalul 22:00 - 05:00