Antena Meniu Search
x

Video Doi constănţeni au transformat o palmă de teren într-un mic colţ de rai plin cu... migdali

Doi constănţeni au dat oraşul.... pe viaţa de la ţară şi au transformat o palmă de teren într-un mic colţ de rai plin cu... migdali. Au plantat peste 7 mii de pomi şi nu s-au oprit aici. Au creat şi o fermă pentru turişti, în care vizitatorii pot face o mulţime de activităţi interactive, într-un cadru de poveste.

de Cătălina Buzoianu

la 09.04.2021, 10:03

Vezi și

În familia Păun, totul a plecat de la o idee... înfloritoare. 

Georgiana Paun, propritar fermă: A început totul cu plantarea livezii de migdal în 2015. Venind aici cu familia, cu copii, vedeam cum se manifestă ei când ajungeam şi explodau din maşină. Şi atunci ne-a venit ideea, zic: ''Locul ăsta este foarte bun pentru cine iubeşte liberatea!'' 

Rând pe rând, au apărut diverse activităţi pentru micuţi, dar şi pentru cei mari. O tiroliană, trambuline, un circuit militar, dar şi un grajd plin de animele. Pentru relaxare, se poate opta şi pentru echitaţie sau plimbări cu trăsura.

Florin Paun , proprietar fermă: Am vrut să facem ceva ce nu există în România. Ne-am focusat şi am plecat pe ideea de livadă, după care toate lucrurile s-au rostogolit de la sine. 

Pe acelaşi subiect

Cultura de migdali nu este pe profit, dar proprietarii nu dezarmează

Iar cei care ajung în zonă, pe lângă peisajul minunat de care se pot bucura în voie, au parte şi de o experienţă culinară specială. În cadrul fermei s-a a construit şi un cuptor din lut, dar şi o plită, ca la bunici, la ţară.

Este o experienţă dobrogeană, este o alternativă la tot ce se în oraş. La asfalt, la malluri, absolut tot ce nu ne mai place în oraş.

Se poate ajunge să admirăm animăluţe, să ne bucurăm de plăcinte sau preparate la cuptorul de aici, să ne plimbăm printre aceşti pomi înfloriţi care anunţă primăvara.

Peste 120 de mii de euro au investit proprietarii în fermă. Momentan, cultura de migdali nu este pe profit, dar proprietarii nu dezarmează. Plănuiesc să transforme locul într-o fermă ecologică la standarde europene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Doi constănţeni au transformat o palmă de teren într-un mic colţ de rai plin cu... migdali