Video Doi constănţeni au transformat o palmă de teren într-un mic colţ de rai plin cu... migdali
Doi constănţeni au dat oraşul.... pe viaţa de la ţară şi au transformat o palmă de teren într-un mic colţ de rai plin cu... migdali. Au plantat peste 7 mii de pomi şi nu s-au oprit aici. Au creat şi o fermă pentru turişti, în care vizitatorii pot face o mulţime de activităţi interactive, într-un cadru de poveste.
În familia Păun, totul a plecat de la o idee... înfloritoare.
Georgiana Paun, propritar fermă: A început totul cu plantarea livezii de migdal în 2015. Venind aici cu familia, cu copii, vedeam cum se manifestă ei când ajungeam şi explodau din maşină. Şi atunci ne-a venit ideea, zic: ''Locul ăsta este foarte bun pentru cine iubeşte liberatea!''
Rând pe rând, au apărut diverse activităţi pentru micuţi, dar şi pentru cei mari. O tiroliană, trambuline, un circuit militar, dar şi un grajd plin de animele. Pentru relaxare, se poate opta şi pentru echitaţie sau plimbări cu trăsura.
Florin Paun , proprietar fermă: Am vrut să facem ceva ce nu există în România. Ne-am focusat şi am plecat pe ideea de livadă, după care toate lucrurile s-au rostogolit de la sine.
- Valul de frig a afectat livezile de pomi fructiferi din mai multe zone din țară. Agricultorii fac tot posibilul...
- Renasc livezile de gutui galbene în Țara Zarandului
- Sea Shield 25, cel mai mare exerciţiu multinaţional organizat de Forţele Navale Române. Participă militari din...
- Prima navă fluvială, plină cu turişti americani, a ajuns în Portul Constanța și a deschis sezonul croazierelor...
- Ce caută românii pe Google Maps. Topul destinaţiilor turistice preferate din ţară
Cultura de migdali nu este pe profit, dar proprietarii nu dezarmează
Iar cei care ajung în zonă, pe lângă peisajul minunat de care se pot bucura în voie, au parte şi de o experienţă culinară specială. În cadrul fermei s-a a construit şi un cuptor din lut, dar şi o plită, ca la bunici, la ţară.
Este o experienţă dobrogeană, este o alternativă la tot ce se în oraş. La asfalt, la malluri, absolut tot ce nu ne mai place în oraş.
Se poate ajunge să admirăm animăluţe, să ne bucurăm de plăcinte sau preparate la cuptorul de aici, să ne plimbăm printre aceşti pomi înfloriţi care anunţă primăvara.
Peste 120 de mii de euro au investit proprietarii în fermă. Momentan, cultura de migdali nu este pe profit, dar proprietarii nu dezarmează. Plănuiesc să transforme locul într-o fermă ecologică la standarde europene.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰