Antena Meniu Search
x

Doi copii au căzut din machetele unui carusel, la Craiova. Mama s-a urcat cu ei, deși exista o limită de 40 de kilograme

Doi copii au căzut din machetele unui carusel, de la aproximativ un metru înălţime, ei urcându-se împreună cu mama lor, deşi accesul adulţilor nu este permis. Copiii au fost duşi la spital, dar nu au rămas internaţi.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 09.08.2021, 21:12

Vezi și

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Dolj, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova au fost sesizaţi, în 7 august, printr-un apel la 112, de un bărbat de 36 de ani, din Craiova, despre faptul că, într-un parc din localitate, una din machetele unui carusel s-a defectat, iar doi copii minori au căzut de la aproximativ un metru înălţime.

"La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au stabilit faptul că o femeie de 35 de ani, din Craiova, în timp ce se afla pe Aleea Stejarul dintr-un parc din localitate, ar fi solicitat unui bărbat de 75 de ani, din Craiova, administrator al unei întreprinderi familiale să folosească echipamentul caruselului ce are ca scop activităţii recreative şi distractive. Administratorul i-ar fi adus la cunoştinţă femeii faptul că, în conformitate cu instrucţiunile echipamentului de agrement, greutatea maximă admisă de machetă este de 40 de kilograme, iar accesul copiilor sub vârsta de trei ani este interzis”, se arată în comunicatul citat de news.ro.

Femeia a insistat să se urce în carusel alături de copii

Sursa citată menţionează că atât cei doi copii, cât şi mama acestora s-au îmbarcat într-una din machetele caruselului, copiii ocupând locurile din faţă, iar femeia locul din stânga spate.

Pe acelaşi subiect

La a doua rotaţie a caruselului ar fi cedat un braţ de echilibru al machetei care s-a înclinat spre exterior, provocând căderea copiilor. 

Copii au ajuns la spital, după ce au căzut din carusel

Ei au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă nu au rămas internaţi.

"De asemenea, în urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că administratorul deţine autorizaţie de funcţionare, analiza de risc în exploatare, raportul de inspecţie din data de 28 octombrie 2020 şi certificatul de înregistrare a întreprinderii familiale pentru echipamentul de agrement folosit. Totodată, poliţiştii au solicitat efectuarea de verificări de specialitate de către I.S.U. Dolj şi C.N.C.I.R. S.A”, precizează IPJ Dolj. 

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Doi copii au căzut din machetele unui carusel, la Craiova. Mama s-a urcat cu ei, deși exista o limită de 40 de kilograme