Antena Meniu Search
x

Video Doi prahoveni și-au scufundat mașina în râul Teleajen, după ce au încercat să o spele în apele umflate de ploi. Pompierii abia i-au adus la mal

Inconștiența i-a dus la un pas de moarte pe doi bărbați din Prahova, care au încercat să spele o mașină în albia râului Teleajen, însă au fost luați de ape.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 25.06.2021, 14:15

Vezi și

Bărbații au intrat cu mașina în râul Teleajen, în zona Rizanești din Vălenii de Munte, cu intenția să o spele, însă din cauza debitului mare au fost luați de apă.

La fata locului au fost mobilizate două mașini de stingere, o ambulanță și o barca pneumatică, iar salvatorii au reușit să-i aducă în siguranță la mal pe cei doi bărbați. Mașina, însă, a rămas în albia râului.

Cod Portocaliu de ploi și vijelii în Prahova, până sâmbătă

Judeţul Prahova se află sub avertizare Cod Portocaliu începând de vineri de la ora 14:00 până sâmbătă dimineaţă, fiind anunţate vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80...100 km/oră, frecvente descărcări electrice şi grindină de medii şi mari dimensiuni.  Aversele vor fi torenţiale, iar cantităţile de apă vor depăşi local 35...50 litri/metru pătrat şi izolat, îndeosebi în vest, centru şi la munte, 70 litri/metru pătrat.

"Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.  De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți”, a transmis Inspectoratul penru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Articol realizat cu ajutorul unor imagini obținute de reporterul Observator Claudiu Loghin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Doi prahoveni și-au scufundat mașina în râul Teleajen, după ce au încercat să o spele în apele umflate de ploi. Pompierii abia i-au adus la mal