Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Dominic a murit cu zile la 1 an şi 7 luni, după ce a ajuns la spital cu roşu în gât. Ar fi fost tratat prin telefon de medicii Spitalului Municipal Calafat

Un posibil caz de malpraxis la Spitalul Municipal Calafat a scos în stradă zeci de oameni revoltaţi. Un copil de 1 an şi 7 luni a murit de bronhopneumonie, la două zile de la internare. Doi medici sunt acum acuzaţi că ar fi examinat copilul superficial şi l-ar fi tratat prin telefon. Părinţii au depus plângeri la Colegiu Medicilor şi la Parchet. 

de Diana Severin

la 08.08.2024 , 17:35

Peste 60 de oameni revoltaţi s-au strâns astăzi în faţa Spitalul Municipal Calafat. Îndureraţi, membrii familiei şi prietenii acestora cer explicaţii după ce Dominic, un băiat de doar un 1 an şi 7 luni, a murit de bronhopneumonie, la două zile de la internare.

Coşmarul familei a început când micuţul a ajuns la spital cu tuse persistentă

"Am venit cu el la spital, a avut roşu în gât şi puţin la spate aşa mi-au zis. M-a internat la spital cu el şi nu i-a făcut ce trebuia la copil şi nu a vrut să mă trimită la Craiova cu el", spune Ileana Lişcă, mama copilului.

Vezi și

Familia copilului spune că medicul l-ar fi examinat superficial și ar fi plecat acasă, lăsând pacientul cu un doctor diabetolog. Micuţul ar fi primit 4 tipuri diferite de antibiotice şi ar fi fost tratat prin telefon, acuză rudele. La 24 de ore de la internare, starea copilului s-a agravat.

Pe acelaşi subiect

"La insistenţele mele, trimiteţi copilul la Craiova, medicul de gardă a zis: ce, e copil de Craiova? I-au făcut o radiografie, atunci a văzut că e copilul grav şi undeva pe la 12:30 - 1 l-a trimis la Craiova", spune bunicul copilului.

Dominic a murit cu zile

Cu bronhopneumonie confirmată prin radiografie, băiatul a fost transferat, în cele din urmă, la spitalul din Craiova. A fost însă prea târziu. Din păcate, micuţul a murit pe patul de la ATI.

"Când am ajuns la Craiova, medicii ne-au spus: aţi adus copilul ăsta în ultimul stadiu, e prea târziu", spune unchiul celui mic.

Părinţii au făcut plângere atât la Colegiul Medicilor, cât și la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. 

"Noi apreciem că viaţa acestui copil ar fi putut fi salvată dacă nu s-ar fi peirdut acele ore absolut importante care au făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte", spune Geanina Alexa, avocat.

Şi conducerea spitalului investighează acum cazul.

"Sunt anumite semne de întrebare în ceea ce priveşte partea de tratament, partea de investigaţii şi temporizarea transferului spre o unitate superioară", spune Dorin Stelian Niţă, managerul spitalului din Calafat.

O anchetă internă a fost deschisă în spital, care va analiza dacă procedurile şi protocoalele au fost respectate. 

Diana Severin Like
Întrebarea zilei
Aţi dus flori sau alte cadouri în prima zi de şcoală?
Observator » Evenimente » Dominic a murit cu zile la 1 an şi 7 luni, după ce a ajuns la spital cu roşu în gât. Ar fi fost tratat prin telefon de medicii Spitalului Municipal Calafat