Antena Meniu Search
x

Video Drumul cerut de toţi investitorii, gata până la final de an. Termenul iniţial era 2025

Drumul Expres Craiova - Piteşti, cerut de marii investitori din România, ar putea fi gata la sfârşitul anului. Asocierea turco-română care asfaltează o porţiune cu termen de livrare în 2025 speră să termine lucrarea mult mai devreme. În paralel, altă şosea expres vitală pentru reducerea glomeraţiei între Craiova şi Târgu Jiu va fi scos la licitaţie curând. 

de Redactia Observator

la 13.03.2024, 20:33

Vezi și

Pe tronsonul Craiova - Balş, constructorii au turnat astăzi primul strat de asfalt şi speră să termine şantierul mai repede decât este programat.

Cristian Tudor, purtător de cuvânt DRDP Craiova: Antreprenorul are aproximativ 6 kilometri pregătit pentru a aşterne covorul asfaltic, în paralel lucrează la toate structurile: lucrează la terasamente, asigurarea scurgeri de ape, taluzare. Avem premise de a finaliza acest tronson până la sfârşitul acestui an.

Şoseaua de mare viteză este împărţită în patru tronsoane

Şoseaua de mare viteză, lungă de 121 de kilometri, este împărţită în patru tronsoane. Cele de la mijloc au fost date în folosinţă, unul ar trebui să fie gata anul acesta, iar pentru altul, constructorii promit inaugurarea până în decembrie.

Pe acelaşi subiect

Șofer: Dacă a început e un lucru bun, acum să şi termine. Drumul care este ocolitor e plin de gropi, de hârtoape.

Șofer: E foarte important, cel puţin pentru mine, pentru că conduc foarte mult. Am frecventat acest tronson şi este necesar.

Aviz pentru studiul de fezabilitate al Drumului Expres Târgu Jiu - Filiaşi

Tot în Oltenia, astăzi a fost dat avizul pentru studiul de fezabilitate al Drumului Expres Târgu Jiu - Filiaşi, care va continua cu o autostradă până la Craiova. Proiectul prevede 25 de poduri, peste 40 de pasaje plus 12 parcări.

Șofer: La Filiaşi, la orele de vârf, e foarte multă aglomeraţie. Uneori întârziem când mai avem de mers pe la aerport să luăm rude din străinătate, când avem diferite probleme.

Cristian Pistol, director CNAIR: El va fi împărţit în aproximativ 6 loturi, cu o durată de excuţie de maxim 28-30 de luni în funcţie de tipul terenului.

Diana Speretoiu, reporter Observator: 110 kilometri sunt între Târgu Jiu şi Craiova. Acum, un drum de o oră şi 45 de minute. Când va fi gata drumul express care va fi construit de la zero, distanţa dintre Târgu Jiu şi capitala Olteniei va putea fi parcursă în mai puţin de o oră.

Investitorii din Târgu Jiu aşteaptă de mult drumul expres

Investitorii din Târgu Jiu aşteaptă de mult drumul expres pe care maşinile vor putea merge cu 120 de kilometri pe oră.

Guzman Aparicio, antreprenor: Să avem un drum cum trebuie să fie înspre Craiova, un oraş foarte mare, să fim conectaţi. Este foarte frumos, mi se pare extraordinar. Creşte economia, absolut tot.

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu: Legăturile noastre cu oraşele mari, cu regiunile ţării nu se face decât pe drumuri naţionale, cu o singură bandă pe sens. E foarte dificil pentru un om de afaceri. Odată cu realizarea acestei investiţii, Târgu Jiu poate să privească lucrurile în alt mod.

Licitaţia pentru drumul de mare viteză va avea loc săptămâniile viitoare, iar primele utilaje pe şantier le-am putea vedea chiar în acest an. Investiţia este de 14 miliarde de lei, bani europeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Drumul cerut de toţi investitorii, gata până la final de an. Termenul iniţial era 2025