Antena Meniu Search
x

Video Drumul Expres Craiova - Piteşti, șantier fără sfârșit. O porţiune de doar 300 de metri lungime pune în pericol inaugurarea tronsonului 3

Epopeea finalizării drumului expres Craiova - Piteşti este departe de final. O porţiune de numai 300 de metri lungime pentru care nu există încă acord de mediu şi deci nici autorizaţie de construire, pune în pericol inaugurarea lotului 3 a drumului rapid. Sunt acuzaţiile lui Horaţiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor. De cealaltă parte, CNAIR spune că lucrările sunt în grafic şi consideră comentariile tânărului politician USR-ist drept bazaconii. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 04.08.2023, 10:35

Vezi și

Horațiu Cosma: Sunt șanse foarte mari să nu circulăm pe cei 30 de kilometri de drum expres.

După cum vedeți, în spatele meu, e o porțiune, o zona critică de 300 de metri pe care lucrările nu au început. Nu a fost emisă până în momentul de față autorizația de construire.

Este postarea care i-a pus pe jar pe cei care așteaptă cu sufletul la gură o conexiune rapidă între capitala țării şi cea a Olteniei. Odată cu finalizarea celui de-al treilea tronson, şoferii vor fi mai aproape de autostrada București - Pitești cu încă 30 de kilometri.

În teren, segmentul dintre Valea Mare şi Coloneşti prinde contur. Pe porțiuni bune s-a așternut asfaltul. În altele, progresul e încă greu de văzut.

Pe acelaşi subiect

Cristina Oprea, reporter Observator: Dacă punctul în care ne aflăm se dovedeşte într-adevăr a fi unul critic pentru evoluția lucrărilor de pe tronsonul al treilea al drumului expres, ar fi prima dată când constructorul român nu ţi-ar respecta termenele de predare. Potrivit contractului, aceasta bucată de drum ar trebui sa fie dată în folosință la finele acestui an.

CNAIR se amuză pe seama acuzațiilor

Reprezentanții CNAIR spune că nu există niciun motiv de îngrijorare şi se amuză pe seama acuzaţiilor făcute de tânărul politician.

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: Dacă ar fi să se facă un top al celor care spun bazaconii, năstruşnicii şi prostioare, domnul Horaţiu Cosma cred că ar avea un loc fruntaş. 

Constructorul ne-a asigurat că la sfârşitul acestui an lotul 3 va fi dat în folosinţă.

În plus, CNAIR susține că, în loc de griji, oamenii au motive de bucurie.

Cristina Oprea, reporter Observator: Şi pe primul tronson al drumului expres se întrevede un licăr de speranţă. După ce lucrările au fost abandonate de constructorul italian, compania de drumuri a reatribuit contractul de execuţie. Acum suntem la doar câţiva paşi de reînceperea lor. 

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: Este foarte posibil ca, dacă acest constructor va avea un ritm foarte bun de lucru, anul viitor să avem de fapt toată Craiova- Piteşti finalizată.

Drumul expres Craiova-Piteşti este împărţit în 4 tronsoane cu o lungime de peste 120 de km şi ar urma să fie gata în 2024.

Lucrările pentru întregul drum se apropie de un miliard de euro, 85% fiind bani europeni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Drumul Expres Craiova - Piteşti, șantier fără sfârșit. O porţiune de doar 300 de metri lungime pune în pericol inaugurarea tronsonului 3