Antena Meniu Search
x

Durerea unei femei care și-a pierdut sora în incendiul din Constanța: ”La ATI era mizerie. Stătea toată dezbrăcată, cu o pătură pe ea”

Şapte oameni au murit în incendiul produs vineri dimineaţă la spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. A fost activat planul roşu, iar preşedintele Klaus Iohannis a spus într-un comunicat că "statul român a eşuat". 

de Redactia Observator

la 01.10.2021, 15:16

Între timp, rudele pacienților aflați la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța au făcut scandal, au povestit printre lacrimi condițiile în care stăteau la ATI cei bolnavi și au acuzat că nu au primit informații. 

”Am vorbit miercuri, m-am îmbrăcat în combinezonul acela, numai ochii mi se vedeau. Am vorbit cu ea puțin, era foarte slăbită, nu m-a cunoscut pentru că mi se vedeau doar ochii, dar se uita la mine speriată. Am primit neoficial o informație că a murit. (...) Nu cred că a murit arsă. Cred că i s-a luat masca de oxigen după incendiu şi nu a mai respirat. Ea fără oxigen nu respira. Sora mea avea 75 de ani. Are băiatul și fata şi nepotul aici, care lucrează în Franţa. Am venit de marţi de la Bucureşti pentru că mi-a spus că este foarte greu. Ce să simt? Vă daţi seama, era sora mea, era sora mea mai mare. Eu am stat la ea şi cum? E ca mama mea! Ce să vă spun? Nu ştiu, sunt terminată! E sora mea! Tot sistemul şi conducerea şi toţi care se bat pentru ciolan că îi alegem pe ăia care promit. Tot timpul ne promite câte ceva şi nimic nu se realizează. Suntem nişte fraieri că putem să alegem oameni care sunt nepotriviţi, care sunt la conducere numai pentru bani! Numai banii contează la ei! Ei au bani şi îi duc în străinătate şi noi stăm în spitalele ăstea. Am intrat la ATI aici. Ce era la ATI? Foarte urât, foarte mizerie. Ce condiţii? Stătea toată dezbrăcată şi era cu o pătură din aia care te mânâncă. La Victor Babeș în București nu era așa. Era o curățenie extraordinară.” a povestit plângând o rudă. 

Rudele pacienţilor care au murit în incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa s-au strâns în curtea unităţii medicale, cerând informaţii şi detalii despre tragedie. Oamenii reclamă incompetenţă şi nepăsare.

Numărul la care pot suna aparținătorii după incendiul din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Număr de telefon pus la dispoziție de autorități la care se poate suna pentru informații despre pacienți, după incendiul din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. ISU „Dobrogea” anunță că aparținătorii pot suna pentru informații legate de pacienți la numărul 0742 031 540. Rudele și prietenii pacienților din spital s-au adunat în curtea unității medicale, reclamând că nu primesc informații despre cei care au murit sau au fost răniți.  Un dosar penal a fost deschis pentru ucidere din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Durerea unei femei care și-a pierdut sora în incendiul din Constanța: ”La ATI era mizerie. Stătea toată dezbrăcată, cu o pătură pe ea”