Antena Meniu Search
x

Efectele în lanț ale ploii înghețate în zeci de localități din România

Vremea rea a paralizat toată România. Au fost probleme pe aeroporturi, pe căile ferate, pe şosele. Ploaia îngheţată a ţinut avioanele la sol. Cursele au avut întârzieri de câteva ore, iar mai multe zboruri au fost anulate.

de Redactia Observator

la 25.01.2019, 23:19

Vezi și

Vremea rea a paralizat toată România. Au fost probleme pe aeroporturi, pe căile ferate, pe şosele. Ploaia îngheţată a ţinut avioanele la sol. Cursele au avut întârzieri de câteva ore, iar mai multe zboruri au fost anulate. Ploaia îngheţată a oprit trenuri în câmp şi a provocat o avalanşă de tamponări pe drumurile naţionale. Îngheţate bocnă, au cedat şi cablurile electrice. Mii de case au rămas în beznă.

Pe aeroportul Otopeni, angajaţii au lucrat la foc continuu pentru a înlătura gheaţa de pe piste şi de pe avioane.

Şase curse au fost anulate. Alte 20 au avut întârzieri de la câteva zeci de minute până la şase ore. Într-o aeronavă cu destinaţia Paris, călătorii au aşteptat timp de două ore ca avionul lor să fie degivrat. 

Vremea a dat peste cap şi programul trenurilor. În apropiere de Capitală, cablurile electrice au fost afectate. În aceste condiţii, multe trenuri au ajuns la Bucureşti cu întârzeire.

Probleme au fost şi în vestul ţării, unde pietrişul căzut peste calea ferată a oprit circulaţia pe o porţiune situată între judeţele Gorj şi Hunedoara. Trenurile au fost deviate, cât timp angajaţii CFR au curăţat zona. Şi circulaţia pe şosele a fost dată peste cap. 

Şi în Buzău, pe drumul care duce către Râmnicu Sărat, un microbuz cu cinci persoane la bord a derapat şi s-a răsturnat. Pasagerii au scăpat nevătămaţi. Patru drumuri naţionale au fost închise temporar, vineri dimineaţă. Şi traficul pe Autostrada Soarelui a fost oprit pe o porţiune de aproape 100 de kilometri. Din cauza ploii care îngheţa instantaneu pe şosea, materiale antiderapante nu făceau faţă.  

Din cauza umezelii, nisipul antiderapant care trebuia împrăştiat pe drumurile din Galaţi a rămas blocat în utilaje. Angajaţii au încercat să repare situaţia cu o coadă de lopată.

În acest timp, la munte ninsorile şi vântul au format troiene şi de patru metri înălţime. La Rânca, turiştii pot ajunge doar însoţiţi de drumari. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Gheaţa s-a depus şi peste cablurile electrice. Zeci de localităţi au rămas fără curent în 8 judeţe din estul ţării. 

În Buzău, sute de angajaţi au lucrat să înlocuiască cablurile care s-au rupt sub presiunea gheţii.

Şi litoralul e afectat de vremea rea. În Mangalia şi Midia, navele au fost consemnate în port, din cauza ceţii puternice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Efectele în lanț ale ploii înghețate în zeci de localități din România