Foto

El este medicul erou din Neamț, care a intrat în flăcări după pacienți, atunci când a luat foc secția ATI. Foto

De Cristian Ionescu.
Publicat: 14.11.2020, 23:31.
Actualizat: 15.11.2020, 13:59

Dr. Ioan Cătălin Denciu este medicul care a ales să intre în flăcări ca să salveze cât mai multe vieți, după izbucnirea incendiului în secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Doctorul Denciu a ignorat durerea și nu a uitat jurământul pe care l-a depus atunci când a ales această nobilă meserie, să salveze vieți cu orice preț.

Medicul Denciu și-a riscat viața pentru a salva pacienții din flăcări

Medicul erou din Neamț se numește Dr. Ioan Catalin Denciu

Observatornews.ro

Alături de doctorul Denciu a fost și doctorul Pavel Bors, care și-a pierdut și el un deget, în haosul creat, însă doctorul Denciu a suferit răni groaznice pe corp, insistând până în ultimul moment să scoată din calea flăcărilor pacienții intubați, infectați cu coronavirus, care, fiind foarte slăbiți, intubați din cauza virusului, era neputincioși în fața focului și a fumului. Imaginile din secția ATI sunt devastatoare.

Dr. Ioan Cătălin Denciu a fost scos și el din flăcări, de colegii săi salvatori, care i-au acordat primul ajutor. Medicul Denciu va fi transferat către un spital din Belgia, a anunțat ministrul Sănătății, un avion Spartan fiind deja mobilizat pentru transferul inițial al medicului ars spre Spitalul Floreasca din București.

Medicul Denciu este conștient, dar groaznic ars, cu arsuri de gradul 3 și 4 pe mare parte din suprafața corpului.

Reamintim că sâmbătă seară, în secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, a izbucnit un incendiu puternic, în urma căruia au murit 10 pacienți din secția Covid, și alții fiind răniți.

Autoritățile au demarat o anchetă pentru a depista cauzele incendiului, deschizând în același timp și un dosar penal.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.