Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Elev român, bătut până la sânge de mai mulți colegi de clasă în Manchester. Reacția Ambasadei României la Londra

Un elev român în vârstă de 15 ani a fost bătut crunt de șapte colegi de clasă, în Manchester, în ceea ce tatăl adolescentului numește a fi un "atac rasist". 

de Redactia Observator

la 07.05.2018 , 23:43

Un elev român în vârstă de 15 ani a fost bătut crunt de șapte colegi de clasă, în Manchester, tatăl adolescentului clasificând incidentul ca fiind un "atac rasist". 

Cătălin Pasăre, tatăl elevului de 15 ani, a povestit pe Facebook cum fiul său a fost bătut pe 3 mai, în parcul Buile din Salford, în timp ce se întorcea de la școală.

Băiatul a fost lovit fără milă de colegii săi, care i-au fracturat nasul și l-au lăsat într-o baltă de sânge. 

Articolul continuă după reclamă

”Fiul meu a terminat școala și a plecat acasă. A trebuit să treacă prin parc, dar acolo erau șapte băieți. Fără a spune nimic, băieții au început să dea în el și l-au bătut grav. A avut noroc cu o doamnă care a văzut ce s-a întâmplat și a încercat să cheme poliția. Trebuie să subliniez că băiatul meu nu a făcut nimic și, sincer, sunt uimit că acest lucru este permis să se întâmple. Chiar dacă Marea Britanie este considerată o țară bună și civilizată, din păcate, unii oameni, chiar și copiii, se comportă mai rău decât animalele”, a scris Cătălin Pasăre. 

Bărbatul a adăugat că fiul său este ”traumatizat și nu mai vrea să meargă la școală”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ambasada României la Londra îşi exprimă indignarea faţă de acest incident

Ca urmare a acestui incident, Ambasada României în Regatul Unit a dat publicității un comunicat prin care își exprimă indignarea față de cele întâmplate.

"La data de 3 mai a.c., în Manchester, a avut loc un incident în urma căruia un copil de 15 ani, cetăţean român, a fost bătut grav de către colegi din aceeaşi şcoală. Ambasada României la Londra îşi exprimă indignarea faţă de acest incident şi condamnă ferm orice acţiuni de acest gen îndreptate împotriva unui cetăţenan român. Misiunea diplomatică a contactat autorităţile britanice competente şi a solicitat acestora investigarea cu celeritate a incidentului şi prevenirea escaladării conflictului. S-a transmis disponibilitatea Misiunii de a conlucra cu autorităţile în vederea reducerii riscului unor evenimente similare.

Consulul general al României la Manchester a contactat părinţii victimei şi i-a asigurat de sprijinul autorităţilor române şi de faptul că se va menţine legătura cu autorităţile britanice până la clarificarea cazului.

Un astfel de incident este cu atât mai reprobabil cu cât implică copii de vârstă şcolară care trăiesc într-o societate multiculturală", se arată în comunicat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » Elev român, bătut până la sânge de mai mulți colegi de clasă în Manchester. Reacția Ambasadei României la Londra