Antena Meniu Search
x

Eleva strivită de dulap într-o şcoală din Dâmboviţa, adusă la Bucureşti. Cum a avut loc accidentul (Video)

O elevă de 10 ani a fost strivită de un dulap într-o sală de clasă, dintr-un centru afterschool din Dâmboviţa. În stare gravă, fata a fost adusă la un spital din Bucureşti. Culmea, deşi dulapul nu era asigurat, autorităţile locale susţin că fetiţa este de vină pentru tot.

de Redactia Observator

la 25.02.2019, 21:41

Vezi și

O elevă de 10 ani a fost strivită de un dulap într-o sală de clasă, dintr-un centru afterschool din Dâmboviţa. În stare gravă, fata a fost adusă la un spital din Bucureşti. Culmea, deşi dulapul nu era asigurat, autorităţile locale susţin că fetiţa este de vină pentru tot.

Accidentul şocant arată că este nevoie ca profesorii şi părinţii să acorde atenţie unor măsuri de siguranţă. Deşi pot părea banale, salvează vieţi.

Fetiţa a încercat să ajungă la o cutie cu jocuri, aşezată pe dulap, moment în care mobilierul greu de câteva zeci de kilograme s-a răsturnat peste ea. 

George Puiu, directorul şcolii din Cojasca: Dulapul este în aceeaşi poziţie de cel puţin 5 ani de zile. 

Nu este o garanţie. În preajma copiilor, mobila masivă trebuie prinsă în perete şi în podea, cu sisteme de ancorare. În centrul afterschool din Cojasca, dulapul nu era prins în niciun fel. Centrul aparţine primăriei. Revoltător este că edilul dă vina chiar pe copil. 

Victor Gheorghe, primar Cojasca: Este prins aşa cum sunt toate dulapurile prinse. Dar ea s-a suit cu piciorul pe nişte rafturi.

Accidentul şocant a avut loc la terminarea cursurilor, când zeci de elevi din Cojasca se pregăteau să intre la afterschool. Aceştia aşteptau afară, sub supravegherea unei îngrijitoare, dar fetiţa a cerut voie să intre fiindcă îi era frig.

Daniel Dumitrescu, învăţător: Până începe afterul este o perioadă în care ei sunt cam singurei. Îi supraveghează doamnele de la after până apărem noi, învăţătorii, care îi preluăm.

Din cauza rănilor grave, medicii din Târgovişte au decis să o transfere în Capitală. 

Elena Firoiu, purtător de cuvânt, Spitalul de Urgenţă Târgovişte: Traumatism cranio-cerebral, primul diagnostic, închis, dar cu plagă la scalp, la piele, şi un traumatism cranio-facial.

După ce au auzit ce s-a întâmplat, părinţii celorlalţi copii au intrat în alertă. 

Poliţiştii au început o anchetă. Nu este primul caz. Anul trecut, o copilă de 10 ani a murit la centrul Cireşarii din Bucureşti, după ce un dulap de 100 de kilograme a căzut peste ea.

Statisticile arată că multe dintre accidentele din şcoli şi locuinţe au loc tocmai din cauza neasigurării mobilierului. În urmă cu doi ani, o fetiţă de un an din judeţul Constanţa a fost ucisă de un dulap din plastic, de niciun metru înălţime. În alte state, de exemplu, în Japonia, toate instituţiile publice sunt obligate să ia astfel de măsuri de siguranţă. 

Specialişti spun că nu trebuie să aivă roţi, pentru ca atunci când cei mici se joacă lângă ea, să nu facă balans şi să cadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Eleva strivită de dulap într-o şcoală din Dâmboviţa, adusă la Bucureşti. Cum a avut loc accidentul (Video)